Herenhuis bouwen

Een herenhuis is een huis dat bestaat uit minimaal twee volledige woonlagen en een zolder. Dat betekent dat het schuine dak dus pas ter hoogte van het plafond van de eerste verdieping begint. Dit wordt ook wel een ‘hoge gootlijn’ genoemd. Doordat er 2 verdiepingen strak zijn opgetrokken, krijgt u enorm veel woonruimte!

Kenmerken herenhuis

Een herenhuis kan zowel vrijstaand zijn, als in een rij gebouwd worden. Een herenhuis heeft een statige en elegante uitstraling. Door de bouwwijze heeft een herenhuis veel woonruimte en aanzienlijk meer inhoud op hetzelfde kavel. Deze huizen hadden in het verleden hogere bouwkosten dan de ‘standaard’ woningen. Dit was de reden dat in het verleden herenhuizen voornamelijk door de rijken- ‘de heren’- werden bewoond. Hierdoor is deze bouwstijl herenhuis gaan heten. Het geeft echter wel meteen een bepaalde status en grandeur aan een huis.

Klassiek herenhuis bouwen

Het interieur kenmerkt zich vaak door hoge plafonds, sierlijk lijstwerk en andere ornamenten, glas in lood, en grote schouwen met rijke detaillering. Al in de 17e eeuw werden er herenhuizen gebouwd, een herenhuis is dus een tijdloos model huis. U vindt ze al aan de grachten van Amsterdam. Als u naar deze grachtenpanden kijkt, dan vallen meteen de hoge kozijnpartijen en de rechte indeling op.

Soorten herenhuizen

Een herenhuis kan in vele soorten stijlen gebouwd worden. Een herenhuis in jaren 30 stijl bijvoorbeeld, maar ook een modern herenhuis behoort tot de mogelijkheden! Neem voor meer informatie over het laten bouwen van een herenhuis contact met ons op!

Enkele voorbeelden van herenhuizen

Wilt u samen met HaBé uw droomhuis bouwen?

We gaan graag in gesprek om te bekijken wat uw wensen zijn. We luisteren graag naar wat uw plannen en ideeën zijn voor het huis van u dromen. Samen bouwen staat bij ons centraal. Maak met kennis Hans of Bertus. Wilt u direct contact bel dan met 0318-575350 of stuur ons een email.

Heeft u vragen?
Bel Hans

Heeft uw vragen en wilt u meer informatie over het bouwen van een herenhuis? Hans helpt u graag verder! Bel met 0318 575350

Waarom kiezen voor HaBé

 • Altijd 1 aanspreekpunt

  U heeft altijd één aanspreekpunt gedurende uw project.

 • Vertrouwd verbouwen

  Wij zijn lid van Bouwend Nederland en zijn gecertificeerd door BouwGarant.

 • Duurzaam & ecologisch bouwen

  Gedegen kennis van duurzaam, passief en ecologisch bouwen.

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

  Wij leveren kwaliteit voor een redelijke prijs.

 • Vakbekwaam & hecht bouwteam

  Al meer dan 20 jaar werken wij samen met grotendeels hetzelfde team.

 • Realistische planning

  Wij werken met een strakke én realistische planning, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Heeft u interesse in HaBé als de bouwer van uw woning? Wij nemen graag de tijd voor u om eens kennis te maken om te bespreken wat uw vragen en wensen zijn.

Ja, ik wil een oriënterend (offerte) gesprek

Vraag onze inspiratiegids aan!

Vraag onze inspiratiegids aan om ideeën op te doen voor uw eigen droomhuis. Laat uw gegevens achter en u heeft hem binnen 2 a 3 werkdagen in de brievenbus.

Ja, wil de inspiratiegids ontvangen!

Wij bouwen woningen in Midden Nederland

HaBe Bouwen in Stijl is een gerenommeerd familiebedrijf en is sinds 2000 actief op het gebied van bouwen van vrijstaande en halfvrijstaande woningen, luxe villa’s en bedrijfspanden.

Realisatie door: Webvriend
Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van HaBé Bouwen in Stijl. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Habé Bouwen in Stijl.
error: Inhoud is beschermd.