Kubistische stijl bouwen

Kubistisch wonen, dat is een spel met volumes en een moderne vormgeving. Getypeerd door, net als vrijwel alle moderne woningen, transparante verhoudingen in lijnen en vaak met grote glaspartijen. Kubuswoningen zijn strak, maar hebben tegelijk een gezellige en warme uitstraling. Een kubusvormige woning is steeds meer te zien in het straatbeeld, wellicht ook iets voor u?

Rechthoekig karakter

Kubistisch wonen is zelden saai en vraagt een creatieve aanpak. Door te kiezen voor variatie in gevelafwerking met bijvoorbeeld (natuur)gevelsteen, stucwerk en houten gevelbekleding wordt er warmte gelegd in de strakke kubus vormen. De woning krijgt dynamiek en een luxueuze uitstraling door te werken met diepte, grootte, diversiteit in materialen en veel natuurlijk licht. Het rechthoekige karakter van de woning is een echte eyecatcher.

Optimaal ruimtegebruik

Een kubuswoning is een woning in de vorm van een kubus. Niet altijd letterlijk een kubus, er kan gewerkt worden met asymmetrie in de kubistische massaopbouw. Het platte dak biedt vele voordelen qua ruimte, het levert optimaal ruimtegebruik op, zowel in de hoogtes als in de breedtes.

Energievriendelijke kubuswoning

Dankzij de efficiënte vierkante vorm is een kubuswoning energievriendelijker dan de meeste woningen. De compacte vorm, het vele natuurlijke licht en daarbij warmte zorgt voor minder stookkosten. Combineer dit met de hedendaagse verwarmingstechnieken voor een energiezuinige kubusvormige woning.

Kubistische stijl, een boeiende trend

Wij zien in de kubistische stijl een veelzijdige en boeiende trend waar wij erg enthousiast van worden. Deelt u deze passie? HaBé denkt graag mee in uw bouwplannen.

Mijn bouwfase Meer voorbeelden

Waarom HaBé

 • Altijd 1 aanspreektpunt

  U heeft altijd één aanspreekpunt gedurende uw project.

 • Vertrouwd verbouwen

  Wij zijn lid van Bouwend Nederland en zijn gecertificeerd door BouwGarant.

 • Duurzaam en ecologisch bouwen

  Gedegen kennis van duurzaam, passief en ecologisch bouwen.

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

  Wij leveren kwaliteit voor een redelijke prijs.

 • Vakbekwaam & hecht bouwteam

  Al meer dan 20 jaar werken wij samen met grotendeels hetzelfde team.

 • Realistische planning

  Wij werken met een strakke én realistische planning, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Realisatie door: Webvriend
Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van HaBé Bouwen in Stijl. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Habé Bouwen in Stijl.
error: Inhoud is beschermd.