Casco vrijstaande woning met rieten kap te Leusden

Ongeveer 3 kilometer ten zuidoosten van Amersfoort ligt de gemeente Leusden. Deels gelegen op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug en deels in de Gelderse Vallei. Aan de noordrand van Leusden is precies tussen het Valleikanaal en de Liniedijk het Valleipark gerealiseerd. In het mooie Valleipark ben je één met de natuur, het is een bijzonder plekje Leusden. Wij bouwden er een casco vrijstaande woning met rieten kap.

Ruwbouw

Een casco opgeleverde woning wil zeggen dat de bouwer alleen de ruwbouw verzorgt. Het huis wordt dan wind- en waterdicht opgeleverd. De woning is in de basis klaar en de eigenaar verzorgt zelf de afwerking. Zo ook deze woning in Leusden, waar wij wel extra de E- en W-installatie op ons namen.

Landelijke stijl

De woning is gebouwd in de landelijk stijl, met potdekselwerk, roedeverdeling en een rieten kap. De buitengevel is voorzien van een donkere gemetselde plint met rollaag, gevelstucwerk en houten gevelbekleding. Het bekleden van de gevel met gevelplanken die dakpansgewijs worden bevestigd wordt potdekselen genoemd.

Hardstenen raamdorpels

De houten kozijnen zijn voorzien van hardstenen raamdorpels. Een raamdorpel of waterslag is een gevelonderdeel dat voorkomt dat regenwater direct op de onderliggende gevel loopt. Vuil dat met het water meekomt loopt hierdoor niet langs de gevel. Bij de aansluiting met de bitumineuze dakbedekking van het platte dak is een daktrim op kleur aangebracht, een aluminium rand als afscherming van het boeiboord.

Review Bouwnu.nl

Via de architect, Building Design Architectuur, maakte wij kennis met de opdrachtgevers. Zij beoordeelden ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

    Professioneel, transparant, betrouwbaar met oog voor de detail en kwaliteit
    HaBé is een klein familiebedrijf dat staat voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en betrouwbaarheid. Ze komen hun afspraken na. Ze bouwen prachtige huizen in het duurdere segment. Ze werken al jaren samen met een kleine groep (altijd dezelfde) onderaannemers; en dat merk je in alles. Zeer prettige samenwerking. Wij zijn heel tevreden en kunnen HaBé aan iedereen aanbevelen!