Duurzame renovatie woonboerderij uit Nijkerk

Voor onze opdrachtgever hebben wij deze woonboerderij uit 1928 gerenoveerd in de stijl van deze tijd. Het is uiteindelijk een moderne woonboerderij geworden met duurzame elementen. De buitengevel is helemaal geïsoleerd en gestuukt. Het dak van de woonboerderij bestaat uit gemalen krantenpapier (Isofloc isolatie), homatherm houtvezel isolatie en een I-beams constructie. I-beams zijn balken die gemaakt zijn van twee houten regels die verbonden zijn door een 6 mm dikke hardboard strip. Het is een slanke, maar zeer sterke constructie. De gevel op het zuiden is helemaal voorzien van een riante beglazing met dubbelen schuifdeur voor zoveel mogelijk natuurlijk licht.

Duurzaam bouwen in moderne stijl

Twee jaar geleden is de opdrachtgever al voor een eerste keer in aanraking gekomen met HaBé, vanwege de verbouwing van een schuur naar passieve kantoorruimte. Voor dit project in Nijkerk vond de opdrachtgever het ook belangrijk om duurzaam en ecologisch te bouwen. Het eindresultaat is een moderne en duurzame woonboerderij.

Na de renovatie is er een Blowerdoortest geweest waar hoogst mogelijke waarde is gemeten. De website van het kennisplatform ‘Luchtdicht Renoveren’ heeft een leuk artikel geplaatst.