Fenomenale villa met mondiale uitstraling

Een eerste blik op deze unieke droomvilla is genoeg om onder de indruk te zijn. Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel. De combinatie van een strakke vormentaal met warme, natuurlijke materialen, een mooie gelaagdheid in de architectuur en enorme glaspartijen, gaat op in een beeld met een mondiale uitstraling. Dit is zonder twijfel een villa met allure.

Opvallende architectuur

Studio Marco van Veldhuizen, verantwoordelijk voor zowel het in- als exterieur, verkreeg de opdracht dankzij de herkenbare designstijl, die doet denken aan de huizen die je aantreft in Zuid-Afrika en Amerika. De complete woonwensen werden direct kenbaar gemaakt door de opdrachtgever: onder andere een fitness, gastenverblijf, kantoor en een grote garage resulteerden in een villa van 3.700 m3 met een vloeroppervlakte van 1.100 m2. Marco van Veldhuizen: “We hebben met veel glaspartijen gewerkt en speelse sprongen in de gevels toegepast. Deze zorgen ervoor dat de woning meer smoel heeft gekregen. Door de verspringingen in het woonplan hebben we een aparte indeling gecreëerd met veel gezelligheid. Horizontale belijningen en verticale puien bieden hierbij ruimte.”

Wauw-gevoel

En die ruimte is er genoeg. Onder het huis is een enorme garage gecreëerd. Op de begane grond zijn een woonkamer, keuken, eetkamer, bijkeuken, wijnkast en een mooi, ruim en licht kantoor gesitueerd. Per inpandige lift kun je direct vanuit de garage naar de andere woonlagen, tot boven in het huis. De leefkeuken is er één die zelfs de stoutste designdromen overtreft. Het strakke ontwerp, uitgewerkt in donkerkleurige materialen zoals exclusief marmer en lichtere materialen zoals hout, roept een wauw-gevoel op. Op zeer inventieve wijze wist Marco van Veldhuizen een haard in het eiland te integreren, gecompleteerd met een koker van marmer en rookglas uit het plafond. De eetkamer is in het verlengde van de keuken gepositioneerd en geeft vanwege de enorme hoogte een imposante aanblik. Dit wordt versterkt door de keuze voor een schitterende, cirkelvormige lichtarmatuur. De living is met evenveel stijl aangekleed. Zo springt het prachtige houten wandmeubel, waarin zowel een tv alsook een haard zijn ondergebracht, direct in het oog. In beide ruimtes is het heerlijk vertoeven, zeker in combinatie met het prachtige uitzicht over de bijzonder fraaie buitenruimte.

Prachtig en succesvol eindresultaat

Bijzonder is dat de villa, groot als deze is, overal comfortabel aanvoelt. Het resultaat van een sterk ontwerpplan, duurzame integraties en een feilloos bouwproces. Zo hebben alle ruimtes zowel vloerverwarming als -koeling en extra airconditioning voor als de temperatuur daarom vraagt. HaBé Bouwen in Stijl zorgde ervoor dat alles naar wens gerealiseerd werd. Hans van Ginkel, mede-eigenaar van HaBé, vertelt trots: “Nadat de opdrachtgever ons benaderde, volgde een kennismakingsgesprek. Vervolgens zijn we samen met Marco van Veldhuizen een bouwteam gestart. Een bouwteam werkt goed, een nauwe samenwerking met korte lijnen heeft veel voordelen. De vakmensen op de bouwplaats hebben alle wensen zeer vakkundig uitgevoerd, wat zorgde voor dit prachtige en succesvolle eindresultaat.”

Organische vormen

Buiten vinden we een ruime tuin met verwarmd zwembad en genoeg speelruimte voor de kinderen. Toptuinen Hoveniers verzorgde de aanleg van de complete tuin. Het bedrijf ontfermde zich ook over de oprit en de bestrating die naar de ondergrondse garage loopt. Voor de bestrating is gebruikgemaakt van organische vormen. Wolken van laurierstruiken verzachten de contrasten ten opzichte van de eigentijdse architectuur. Henk van Doorn, eigenaar van Toptuinen Hoveniers: “Het is een strakke tuin geworden die goed past bij het moderne huis. We hebben een aantal meerstammige sierkersen aangebracht die een wat zachter karakter geven, zeker wanner je die s ‘avonds mooi aanlicht.” Daarnaast is de tuin onderhoudsvrij dankzij grindmatten. De stalen strip verkleurt in een mooie, roestachtige kleur. Een beregeningssysteem voor het grasgazon is afgezoomd met een mooie klinkersteen. Het systeem is volautomatisch, net als de tuinverlichting, en wordt bediend via een app. Dankzij de inspanningen van Toptuinen Hoveniers geeft de stoere, minimalistische tuin zowel in de zomer als in de winter ongeveer hetzelfde beeld. Hierdoor is de villa mét tuin het hele jaar door gehuld in een betoverende schoonheid.

The Art of Living

Er volgt een mooie reportage in 100ste editie van The Art of Living magazine.

Foto’s: The Art of Living, Jurrit van der Waal