Imposante, statige villa in Barneveld

Perfect op zijn plek, dit indrukwekkende en statige pand in Barneveld. Boxxis Architecten verzorgde het magnifieke ontwerp. In goed overleg met de opdrachtgevers realiseerde HaBé dit complete familiehuis. Het is een prachtig gelaagde villa, in omvang en stijl, met veel licht en ruimtes die op een verrassende wijze met elkaar verbonden zijn.

Aandacht voor detail

Een geslaagd eindresultaat begint met goed luisteren, allereerst naar de woonwensen van de opdrachtgever. Samen met de opdrachtgevers en de architect is een bouwteam samengesteld, een nauwe succesvolle samenwerking met korte lijnen volgde. Wij begeleiden het bouwproces van begin tot eind en ontzorgen zo de opdrachtgever. Alles is met goed gevoel voor smaak geselecteerd en met aandacht voor detail gerealiseerd, met als resultaat en spraakmakende villa met een opvallende en fraaie combinatie van materialen.

Landelijke sfeer

De hoofdwoning bestaat uit een basement met fitnessruimte, beneden- en eerste verdieping, zolderetage, een tuinkamer, terras, garage annex bergruimte, poolhouse met buitenkeuken, zwembad en een grote tuin. De villa is met riet gedekt, wit gestukt tot de eerste verdieping waarna een houten afwerking volgt met een verticale lattenstructuur. Een strakke moderne woning in landelijke sfeer. Het bijgebouw is zwart en in die zin een mooi accent ten opzichte van de hoofdwoning. Aan de voorkant van de garage is de houten spantconstructie zichtbaar gebleven en op het dak liggen verzonken zonnepanelen. Het is zowel functioneel als esthetisch.

Transparant met veel licht

De ruimtes op de begane grond staan in open verbinding met elkaar en vormen samen een transparant geheel met veel licht. Waar je ook bent, overal is er contact met andere ruimtes en zicht op de tuin. Ondanks deze openheid kunnen de ruimtes afzonderlijk afgesloten worden met unieke bronzen taatsdeuren. De woonkamer met erker is ruim en heeft een royale lounge- en tv-hoek. Met als prachtig element in het interieur de sfeerhaard, deze is stijlvol afgewerkt met een houten lattenwand en een robuust, verwarmd marmerblok. Subliem maatwerk en een echte eyecatcher.

Markante tuinkamer

De keuken met eetgedeelte is meer in de richting van de tuin geplaatst en biedt toegang tot de tuinkamer. De keuken met in het midden een fraai kook- en watereiland, is het hart van het huis. In het verlengde van de keuken ligt de markante tuinkamer aangrenzend aan het terras. Wanneer de aluminium vouwdeuren compleet open worden gezet, ontstaat er één groot overdekt terras. De verbinding tussen binnen en buiten is hiermee een feit. Het is een heerlijke plek om te borrelen, de dag te overzien en om met vrienden en familie te genieten van een knapperend vuurtje.

Open nok

Vanuit de eetkamer kom je via de trap in een opkamer met knusse bank en televisiehoek en een doorsteek naar de eerste verdieping met drie slaapkamers en badkamer. Op de zolder bevindt zich de grote ouderslaapkamer, een walk-in closet en een vrije inloopbadkamer. De zolderverdieping is tot in de nok opengelaten en hierdoor ontstaat er ondanks de vele schuine kanten veel ruimte.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

Vakkundig en betrouwbaar. Wij zijn zeer tevreden over de wijze van bouwen door HaBé. Daarnaast werken zij samen met betrouwbare en hoogwaardige onderaannemers die hetzelfde kwaliteitsniveau nastreven. HaBé neemt niet snel genoegen met een eenvoudige wijze maar kijkt per onderdeel naar hoe dit het beste kan worden uitgevoerd. Hierbij kiezen zij zeker niet de makkelijkste weg. Fijne mannen om mee te werken, zowel het kantoorpersoneel als de mannen op de bouw.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van The Art of Living Magazine