Kubistische villa in Leersum

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug ligt de plaats Leersum, een dorp met een bosrijk karakter.  In deze prachtige omgeving is Plan Hoog Leersum tot stand gekomen. Alle woningen in deze wijk zijn all-electric uitgevoerd volgens de nieuwste standaard.

De kubistische villa welke HABÉ hier heeft gerealiseerd is ontworpen door Architectenbureau AGB van Dijk. De woning accentueert, door de strakke moderne vormgeving en heldere kleuren, het groene landschap.

Bijzonder lijnenspel

Kenmerkend voor deze woning zijn de sterke verticale en horizontale belijningen. Deze worden extra geaccentueerd door de strakke wit gestucte geveloverstekken en de langformaat gevelstenen. De gehele gevel is uitgevoerd in de kleur shaded grey, wat het geheel minder hard maakt. De gevelstenen zijn stootvoegloos gemetseld, wat het lijnenspel nog meer body geeft.

Natuurlijke lichtinval

De woning is rondom voorzien van hardhouten kozijnen met grote ramen en schuifpuien aan de achterzijde. Door de natuurlijke lichtinval maakt iedere kamer in de woning verrassend licht. De voor- en zijkant zijn voorzien van zwarte screens. Geïntegreerde screens zijn ideaal voor het weren van direct zonlicht en zorgen tevens voor minder inkijk. Op de eerste verdieping aan de straatzijde zijn zwarte lamellen geplaatst, welke de badkamer op een mooie manier voorzien van de nodige privacy.

Zwarte leefkeuken

Ook in de woning is de strakke stijl van de bewoners doorgevoerd. Om te beginnen in de entree waar de zwarte betonnen trap direct de aandacht trekt. Dubbele matglazen deuren bieden toegang tot de royale living. De matzwarte keuken is deels tussen 2 muren geplaatst en heeft een strak vormgegeven kookeiland. Zowel de leefkeuken als bijna alle andere ruimtes bieden een prachtig zicht op de mooie bosachtige omgeving waarin deze villa zich bevindt.

Energiezuinig woning

Op het hoogste dak zijn zonnepanelen geplaatst. Daarnaast is de woning voorzien van een lucht water warmtepomp. Hiermee is de woning gasloos oftewel all-electric. Goed voor het milieu en de energiekosten van de bewoners.