Unieke vrijstaande woning met rieten kap en een charmante tuinkamer.

Levensloopbestendige woning met tuinkamer

Ede
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Henk Schuurman

In Ede, prachtig gelegen op de Veluwe, hebben wij in samenwerking met bouwkundig ontwerpbureau Henk Schuurman deze unieke vrijstaande woning met een charmante tuinkamer gerealiseerd. Deze villa heeft alles: een rieten kap, veel natuurlijk lichtinval en een heerlijke tuin met buitenzwembad, dit alles op een riant perceel. 

Mooie lange gevelstenen toegepast

De esthetiek van deze woning wordt versterkt door het gebruik van Petersen Kolumba gevelstenen in langformaat. Deze hoogwaardige bakstenen geven de woning een moderne uitstraling. De combinatie van de strakke gevelstenen en de traditionele rieten kap zorgt voor een harmonieuze mix van eigentijdste en klassieke elegantie.

Garage en carport

Aan de linkerzijde van de woning bevindt zich een praktische garage met carport. Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich het bijgebouw, compleet met berging en bovenwoning. De geïntegreerde zonnepanelen zijn een fraaie manier om duurzaamheid te integreren zonder het esthetische ontwerp aan te tasten. Deze bovenwoning is ideaal voor gasten of als werkruimte.

Innovatieve glasstraat

Een blikvanger van deze woning is de innovatieve glasstaat. De glazen pui met aluminium zetwerk gaat van de wand over in het dak. Dit zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht in de entree van de woning. Een open houten onderkwart trap verbind de benedenverdieping met boven. Aan de voor- en achterzijde van de woning is gekozen voor houten kozijnen met veel glas tot in de nok, waardoor er vanuit de slaapkamers prachtig zicht is op de omgeving.

Luxe villa in landelijke omgeving, een mix van modern en rietgedekt.
De esthetiek van deze woning wordt versterkt door het gebruik van Petersen Kolumba gevelstenen in langformaat.
Veranda aan het huis, met mooi zicht op de details van de rieten kap en gevelstenen.
Innovatieve glasstraat. De glazen pui met aluminium zetwerk gaat van de wand over in het dak.
De badkamer is voorzien van een heerlijk vrijstaand ligbad en een stijlvolle afwerking, waaronder een wand met honingraatstructuur.

Ouderslaapkamer op de begane grond

De levensloopbestendige woning biedt ultiem comfort met een ruime ouderslaapkamer op de begane grond. Deze kamer is niet alleen royaal bemeten, maar beschikt ook over een luxe inloopkast. De aangrenzende badkamer is voorzien van  een heerlijk vrijstaand ligbad en een stijlvolle afwerking, waaronder een wand met honingraatstructuur.

Een open houten onderkwart trap verbind de benedenverdieping met boven.

Luxe interieur

Een open houten onderkwart trap verbind de benedenverdieping met boven. Aan de voor- en achterzijde van de woning is gekozen voor houten kozijnen met veel glas tot in de nok, waardoor er vanuit de slaapkamers prachtig zicht is op de omgeving.

Tuinkamer

Door het vele glas ervaart men in de tuinkamer een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten. Het dak loopt naadloos over in de kapbekleding. De puien kunnen volledig open waardoor je eenheid ervaart tussen de serre en de veranda. Een ronde kachel maakt het geheel af en zorgt dat je zowel overdag als ‘s avonds kunt genieten op deze heerlijke plek.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel