Gestuct herenhuis met bijgebouw en stijlvolle details

Gestuct stijlvol herenhuis met bijgebouw te Lunteren

Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Marco van Veldhuizen

Via via werden de opdrachtgevers van dit woonhuis geattendeerd op HaBé Bouwen in Stijl als mogelijke bouwer voor hun nieuwe woning. Een fijne samenwerking volgde. Samen met Architectenbureau DBL werd een bouwteam gestart. Een bouwteam werkt goed, een nauwe samenwerking met korte lijnen heeft veel voordelen. Het stijlvolle herenhuis is gesitueerd op een zeer ruime kavel aan de rand van het dorp Lunteren, in een landelijke en bosrijke omgeving. Een heerlijke plek waar men zich terug kan trekken om volledig te onthaasten, wonen en genieten van de omgeving.

Riant bijgebouw

Naast de nieuwbouw villa is grenzend aan het hoofdgebouw een riant bijgebouw gerealiseerd. Deze is intern bereikbaar en doet onder andere dienst als kantoor. De gemetselde plint loopt door maar de gevelbekleding is afwijkend, waar de gevels van de woning voorzien zijn van stucwerk, is op het bijgebouw houten gevelbekleding aangebracht. Dit zorgt voor een prachtig geheel, waarbij het bijgebouw esthetisch ondergeschikt is aan het hoofgebouw.

PV-installatie

Er is gekozen voor een vlakke antraciet dakpan. Aan de zuidzijde is verzonken tussen de pannen een pv-installatie gemonteerd, deze ligt prachtig in lijn en vormt daarmee een fraai en sterk afgewerkt geheel. Ook het platte dak van de veranda is voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en leveren bovendien een besparing op. De fraaie veranda met hardhouten vlonder aan de achterzijde van de woning zorgt voor puur comfort, dat is het hele jaar door genieten van het buitenleven. Met hardhout creëer je een rustige en warme sfeer, daarnaast geeft de vlonder een mooie, natuurlijke uitstraling. De veranda is voorzien van een grote lichtstraat, verlichting en verwarming. Een gezellige potkachel, via Kusk, zorgt voor extra warmte en sfeer.

Gestuct stijlvol herenhuis met bijgebouw
Er is gekozen voor een vlakke antraciet dakpan bij dit gestucte stijlvolle herenhuis met bijgebouw
De fraaie veranda met hardhouten vlonder aan de achterzijde van de woning zorgt voor puur comfort, dat is het hele jaar door genieten van het buitenleven.
Een doorkijkhaard en een mooie PVC visgraat vloer complementeren dit gestucte stijlvolle herenhuis met bijgebouw

Tunnelhaard

De gehele villa is voorzien van een warme, eigentijdse visgraat PVC vloer, dankzij de natuurgetrouwe structuur (bijna) niet van echt te onderscheiden. De vloer heeft de uitstraling van hout met de voordelen van kunststof, een fantastische combinatie. Een luxe PVC vloer is super sterk en makkelijk in onderhoud. Een PVC vloer past zicht snel aan bij temperatuurwisseling en is daarom uitermate geschikt voor vloerverwarming en –koeling. Een gezellige haard geeft woongenot. In de woonkamer is een doorkijkhaard, ook wel tunnelhaard genoemd, geplaatst. Van beide zijden is het genieten van een indrukwekkend vlammenspel, zo is de haard echt onderdeel van het interieur. Larino Interieurs verzorgde het interieurtimmerwerk.

Z-trap met stalen leuning en eikenhouten treden in gestuct stijlvol herenhuis met bijgebouw

Eiken Z-trap

De trap, van Soetendaal Trappen, naar de eerste verdieping is een dichte eiken onderkwart trap op keepbomen in Z-model. Een Z-trap is een trap waarbij het stootbord, in plaats van haaks, schuin op de trede wordt geplaatst. Hierdoor vormen het stootbord en de trede een ‘Z’. Naar de tweede verdieping is een identieke trap geplaatst. De stalen leuning is ‘the finishing touch’ en maakt het plaatje af.

Gestuct stijlvol herenhuis met bijgebouw en veranda, verduurzaamd met zonnepanelen

Domotica systeem

De woning is voorzien van een Domotica systeem. Domotica verzorgt de communicatie tussen de elektrische apparatuur in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het stil en op de achtergrond, het woon- en leefcomfort verhoogd. De villa wordt verwarmd door middel van aardwarmte. De woning is energiezuinig, heeft een hoge isolatiewaarde en is zonder gasaansluiting gerealiseerd.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel