Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug

Modern herenhuis met aansprekende architectuur

Utrechtse Heuvelrug
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Marco van Veldhuizen

Deze indrukwekkende villa is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. De aansprekende en moderne architectuur is gecombineerd met een bijzondere gevelstructuur; een tijdloze uitstraling en een combinatie van diverse natuurlijke materialen. Dit wijst algauw naar Architect Marco van Veldhuizen, die gespecialiseerd is in het creëren van behaaglijke, minimalistische en tijdloze ontwerpen. Toch heeft de woonvilla een eigen karakter, waarin de personaliteit van de opdrachtgevers terugkomt. Met prachtige zichtlijnen is alles in perfecte harmonie met elkaar. Dit geheel resulteert in een moderne en eigentijdse villa; functioneel en harmonieus.

Eiken lamellen

Dit moderne herenhuis heeft een nadrukkelijke architectonische uitstraling via een opvallende (gevel)presentatie. De gevelopzet bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Een belangrijk beeld wordt bepaald door de eiken lamellen die tussen de eikenhouten sierkolommen zitten. De lamellen zorgen naast zonwering voor diepteverwerking in de gevel, bovendien wordt er meer privacy gerealiseerd door lamellen toe te passen. De gevels zijn deels gestuct en deels voorzien van doorgestreken metselwerk, waarbij de voeg één geheel vormt met het metselmortel.

Rhombus Red Cedar gevelbekleding

Er is gekozen voor Rhombus Red Cedar gevelbekleding. Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft de gevel een luxe uitstraling. De ruitvormige latten zorgen voor een open ventilatie. Dat is ook meteen de kracht van Rhombus hout; het ventileert goed. Door voor de sectionaaldeuren exact hetzelfde hout te gebruiken als gevelbekleding gaan de garagedeuren geheel op in de gevel. De plafonds van de overstekken zijn uitgevoerd in Rockpanel; een onderhoudsvrij, brandveilig en duurzaam plaatmateriaal. De bijzondere dakvorm is voorzien van een vlakke dakpan. Op het platte dak zijn zonnepanelen gemonteerd.

Aluminium kozijnen

De villa is voorzien van aluminium kozijnen. Het sterke aluminium frame en het slimme ontwerp maken het mogelijk om ramen te maken met verrassend grote afmetingen. De strakke en slanke profielen zorgen voor een minimalistische uitstraling. Aluminium kozijnen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, comfort en veiligheid.

Gemetselde spiegelvijver

In het verlengde van de woning is een moderne veranda gerealiseerd, deze sluit naadloos aan bij de stijl van de woning. Er is een openhaard geplaatst en bovendien is er in het plafond terrasverwarming gemonteerd. Een unieke plek om optimaal van de buitenlucht te genieten aan de rand van de gemetselde spiegelvijver. Een spiegelvijver kenmerkt zicht door de strakke lijnen en is decoratief bijzonder fraai. Spiegelvijvers zijn zo glad als spiegels en zijn ondiep. Op die manier werkt de weerspiegeling van de tuin of het woonhuis, van de zon en de wolken het beste, deze reflectie zorgt voor een geweldige beleving.

Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug
Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug
Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug
Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug
Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug

Stalen taatsdeuren

De sfeer van het exterieur van de woning wordt zeer kundig doorgezet in het interieur van de woning, modern maar sfeervol en warm. De stalen taatsdeuren van De Rooy geven de woning een open en sfeervol karakter, het daglicht wordt verdeeld in de woning, waarbij iedere ruimte profiteert van natuurlijk licht. De freeslijn binnendeuren, afgehangen in plafondhoge binnendeurkozijnen, zijn voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze zijn volledig geïntegreerd in de kozijnen en deuren.

Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug

Interieur

Het volledige interieur, zowel de keuken als de inbouwkasten en overige interieurstukken zijn stijlvol verzorgt door Larino Interieurs. De woning is voorzien van twee gashaarden die zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Een eiken bloktrap met een keepboom leidt naar de eerste en tweede verdieping. Wanneer er een keepboom wordt toegepast, wordt de trede niet via een uitsparing in de boom maar op de boom geplaatst. Bij een keepboom is de boom niet zichtbaar wanneer u op de trede kijkt.

Modern herenhuis op de Utrechtse Heuvelrug

Bivalente warmtepomp

Er is een bivalente warmtepomp geïnstalleerd. Hierbij zorgt de warmtepomp samen met de combiketel voor het verwarmen of koelen en de warmwatervoorziening in de woning. Het beste van twee werelden wordt hierin gecombineerd, de villa wordt enerzijds energiezuinig verwarmd of gekoeld door de warmtepomp en daarnaast genieten de bewoners van een lekkere warme douche van de combiketel. Is het extreem koud, dan springt de combiketel bij voor het verwarmen van de woning.

The Art of Living

Er volgde een mooie reportage in The Art of Living 5-2021.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel