Moderne villa met sterk lijnenspel

Landelijke looks gecombineerd met moderne elementen resulteerde in een stijlvolle villa in Veenendaal. Strak, ruim, gezellig en vol sfeer. De gestucte gevels met schuin uitlopende topgevel zijn karakteristiek vormgegeven met de rieten dakbedekking. Het riet gecombineerd met onder andere de donkere kozijnen geeft de woning een landelijke én eigentijdse uitstraling. De zwarte plintsteen is voorzien van doorgestreken metselwerk, de voeg vormt hierbij één geheel met het metselmortel. Een sterk lijnenspel versterkt de beleving van deze moderne villa naar een ontwerp van Schlingmann Architecten.

Equitone gevelbekleding

De hedendaags vormgegeven dubbele voordeur is voorzien van Equitone gevelbekleding. Equitone is een duurzaam materiaal, zo dun als glas, zo hard als steen, zo sterk als beton en zo universeel als hout… De natuurlijke maar strakke uitstraling van de gevelplaten geven de entree en daarmee de villa karakter.

Glazen schuifwand veranda

Een heerlijke plek om zoveel mogelijk buiten te leven, ook in de voor- en nazomer, is de veranda van deze fraaie villa. Mede dankzij de glazen schuifwand, zit men beschut en warmt de ruimte heerlijk op bij de eerste zonnestralen. De lichtstraten in de veranda garanderen voldoende natuurlijk lichtinval. De staanders van eikenhout zijn duurzaam en geven de veranda en tuin een unieke uitstraling.

Modern en authentiek interieur

Het interieur is modern, met authentieke aspecten en accenten. Nostalgie en warmte met de strakheid en frisheid van nu. De prachtige visgraat parketvloer is tijdloos en gelegd in traditioneel patroon. De stalen taatsdeuren van De Rooy geven de woning een open sfeervol karakter, het daglicht wordt verdeelt in de woning, waarbij iedere ruimte profiteert van natuurlijk licht. Een eiken Z-trap van Soetendaal Trappen is op keepbomen gemonteerd. De balustrade is onderdeel van de trap en zorgt daarmee voor een prachtig geheel. De stalen leuning is ‘the finishing touch’ en maakt het plaatje af.

Thermische energie

De woning wordt verwarmd door middel van een aardwarmtepomp. Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, is een thermische energie, warmte uit de aarde. De energie wordt gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil in het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Warmte uit de aardbodem is een duurzame vorm van energie en milieuvriendelijke alternatief voor het verbranden van aardgas en steenkool.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgevers zochten, voorzien van ontwerp, contact met verschillende aannemers. Na diverse gesprekken werd gekozen voor HaBé Bouwen in Stijl. Op Bouwnu.nl beoordeelde zij ons met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

Als we weer moeten bouwen doen we het zo weer met HaBe
Fijne mensen, goede planning, Vakwerk van de hoogste categorie!