Moderne villa met open karakter

In Lunteren realiseerde HaBé deze moderne villa met open karakter, een levensloopbestendige woning. Eigentijds en modern, veel glas, aluminium puien en dakafwerking en een hardhouten vlonder.

Verbinding met natuur

De villa is geheel onderkelderd, dit geeft veel extra ruimte en mogelijkheden. In het souterrain bevinden zich onder andere een kantoor, slaapkamers en de technische ruimte. Hier is een warmtepomp geïnstalleerd voor duurzame verwarming en warm water. Via de raampartijen in de kelderwand is er natuurlijk licht wat naar binnen valt. De kelderwand is hierbij vrij gegraven en er is een natuurlijk talud gecreëerd. De begroeiing op het talud zorgt voor verbinding met en beleving van natuur.

Vogelensangh-gevelsteen

De gevel is gemetseld met een Vogelensangh-steen, deze wordt op ambachtelijke wijze gebakken in de enige echte kolengestookte stenenfabriek van Nederland. Het maakt de steen robuust, authentiek en uniek. Er is doorgestreken metselwerk toegepast, de voeg vormt hierbij één geheel met het metselmortel, dit geeft het metselwerk een eigen uitstraling. De woning krijgt karakter door de Holonite waterslagen en muurafdekkers en Red Cedar houten gevelbekleding.

Riante veranda

Rond de woning is op staalconstructie een zwevend hardhouten vlonder gemonteerd. De riante veranda is hierbij een fraaie verbinding tussen binnen en buiten. Een heerlijke zitplaats, waarbij de buitenhaard zorgt voor extra warmte en sfeer.

Open en transparant

Hoewel de villa optimale privacy biedt, is de sfeer open en transparant. Een fraaie lichtstraat zorgt voor nog meer natuurlijk daglicht. De woning is strak afgewerkt. De betonnen trap is met eikenhout bekleed, voorzien van een rvs slijtstrip en een glazen balustrade.

Comfortabel wonen

Het wooncomfort is verhoogt door gebruik te maken van het ClimaLevel vloerverwarmingssysteem, dit is ventileren en koelen op de meest duurzame, innovatieve en bewezen rendabele wijze. Comfortabel wonen op hoog niveau.