Moderne woning met zinken kap en vier veranda's in Veenendaal aan het water

Moderne woning met zinken kap

Veenendaal
Bouwstijl

Kubistisch

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Hasselaar Architecten

In het nieuwe natuurgebied De Groene Grens in Veenendaal is ruimte gelaten voor dit unieke woongebied. Bijzonder wonen, zo heet het project. Midden in de natuur een huis bouwen dat qua architectuur, ruimte en uitstraling helemaal naar wens is. Een vrije kavel, een huis waarin alle woonwensen worden waargemaakt en een groengarantie die verzekert van een schitterend groen uitzicht. Een aantrekkelijke plek voor wonen in een landelijke omgeving. Wij realiseerden hier deze moderne woning met zinken kap naar het ontwerp van Hasselaar Architecten. De villa is deels onderkelderd, hier bevind zich onder andere de techniekruimte.

Vier veranda’s

Over de gehele achtergevel zijn vier veranda’s gerealiseerd, elk met zijn eigen functie, voor een optimale beleving van de unieke locatie. De veranda is een fraaie verbinding tussen binnen en buiten. De royale lichtstraten zorgen voor optimaal daglicht. Tussen de veranda’s is een doorkijkhaard, ook wel tunnelhaard genoemd, geplaatst. Van beide zijden is het genieten van indrukwekkend vlammenspel.

Cuin ultra isolerend glas

Het exterieur van de woning kenmerkt zich door de grote glaspartijen en een zinken kap. Door de aluminium puien met structuurlak stroomt het daglicht ruimschoots binnen. De aluminium profielen zijn slank en accentueren de glasvakken. Binnen is er een optimale beleving van zon- en daglicht, ruimtelijkheid en zichtlijnen van en naar de tuin en het omringende landschap. In de puien is deels gekozen voor Cuin ultra isolerend glas, het meest thermisch efficiënte isolatieglas dat op de markt verkrijgbaar is. In de overige puien is triple en zonwerende beglazing toegepast.

Moderne architectuur

De gestucte gevels zijn gecombineerd met een GeoStylistix gevelsteen. GeoStylistix biedt de kans om iets unieks te ontwerpen. Een extra lange, slanke en uiterst stijlvolle gevelsteen. Onderscheidend qua kleur, formaat en textuur. Door de atypische afmetingen is het mogelijk om een bijzonder horizontaal lijnenspel voor de gevel te creëren. De voordelen van beton, gecombineerd met de oogstrelende esthetische kenmerken van natuursteen. Door deze hoge maatvastheid zijn ze uitermate geschikt voor dunne voegtechnieken. Dit creëert een strak gevelbeeld dat past bij moderne architectuur.

Akoestisch plafond

De moderne stijl is ook in het interieur doorgezet. De stalen taatsdeuren van De Rooy geven de woning een open en sfeervol karakter, het daglicht wordt verdeelt in de woning, waarbij iedere ruimte profiteert van natuurlijk licht. De binnendeuren zijn voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze zijn volledig geïntegreerd in de kozijnen en deuren. Door het open concept en de vele glaswanden was een akoestische oplossing een vereiste. Het naadloze akoestische plafond voorziet de villa van een aangename akoestiek. Bovendien past het perfect in de moderne omgeving, strak en glad, mooi en functioneel. De geluidsabsorptie is goed geregeld en een optimale akoestiek is gerealiseerd.

Met zink bekleed

Een vrijstaande, geprefabriceerde betonnen Z-trap leidt naar de eerste verdieping. Geluidsarm, onderhoudsvriendelijk en met een solide karakter. Om de trap mooi op kleur te krijgen is aan het beton kleurpigment toegevoegd. De eerste verdieping is opgetrokken uit houtskelet en vervolgens met zink bekleed. Zink geeft een industriële uitstraling is een duurzaam materiaal met een hoge kwaliteit. De eerste verdieping biedt, naast de esthetische waarde aan de villa, ruimte voor extra slaapplaatsen, een tweede badkamer en een fitnessruimte.

Moderne woning met zinken kap in Veenendaal
Voordeur van moderne woning met zinken kap in Veenendaal
Woonkamer met akoestisch plafond in moderne woning met zinken kap in Veenendaal
Badkamer met daklicht in moderne woning met zinken kap in Veenendaal
Waterornamenten in de tuin van moderne woning met zinken kap in Veenendaal

Domotica systeem

De gehele woning is voorzien van een Domotica systeem. Domotica verzorgt de communicatie tussen de elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past.

Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het stil en op de achtergrond, het woon- en leefcomfort verhoogd. De villa wordt verwarmd door middel van aardwarmte in combinatie met een WTW (Warmte Terug Win) systeem. De woning is extra energiezuinig, heeft een hoge isolatiewaarde en is zonder gasaansluiting gerealiseerd.

Zonnepanelen op het dak van moderne woning met zinken kap in Veenendaal

Plushuis

Deze woning is door Plushuis getest op luchtdichtheid. Met een qv10 van 0,198 dm3/m2 * sec. voldeed het uitstekend aan de gestelde eis van lager dan 0,25. Op het dak liggen 32 PV-panelen met micro-omvormers (Enphase) met een gezamenlijk piekvermogen van 9760 Wpiek. In combinatie met de extreem lage energievraag en energiezuinige bodem-warmtepomp gaat dit huis zeker energie leveren en kreeg daarom met trots het predicaat Plushuis©.

Moderne woning met zinken kap in Veenendaal

Dronebeelden

Voor prachtige dronebeelden van deze moderne villa met zinken kap te Veenendaal, klik hier.

The Art of Living

Er volgde een mooie reportage in The Art of Living 3-2020.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel