Nieuwbouw moderne woonboerderij met rieten kap uit Lunteren

Voor een opdrachtgever uit Lunteren hebben wij een moderne woonboerderij weten te realiseren met rieten overkapping. De uitstraling van een boerderij is in tact gebleven en tegelijkertijd is er een modern ‘sausje’ overheen gegoten. De opdrachtgever heeft voor gedurfde materialen gekozen, die uiteindelijk mooi hebben uitgepakt, zoals het rieten dak in combinatie met de gepatineerde zinken dakkapellen. Een schoorsteen met dubbele hardstenen schoorsteenplaat en een gestuukte buitengevel met schoonmetselwerk plint geven de woonboerderij extra allure. Een extra detail wat er duidelijk uitspringt is de onbehandelde ‘Red Cedar’ lijst om de voordeur.

Fris en eigenzinning

De binnenzijde van de woning is even bijzonder, let bijvoorbeeld op de open trap die is afgewerkt met beton cire en eikenhouten treden. Daarnaast zijn de stopcontacten verwerkt in de 25 centimeter hoge plinten. Het eindresultaat is een frisse en eigenzinnige woonboerderij.

Het nieuwbouwproces

De voormalige woonboerderij is gebouwd in het jaar 1900. Het eerste plan was om deze boerderij te verbouwen, maar vanwege de slechte technische staat van het pand is er toch gekozen voor nieuwbouw. Nieuwbouw heeft verschillende voordelen, zo kan een hogere isolatiewaarde gerealiseerd worden en komen vochtproblemen in de fundering te vervallen. Dit nieuwbouwproject in Lunteren heeft de contouren van de oorspronkelijke woonboerderij in tact gelaten met een knipoog naar deze tijd.