Nieuwbouw rietgedekt landhuis met eiken veranda

In Voorthuizen hebben wij dit rietgedekte landhuis met eiken veranda mogen bouwen. Het eindresultaat is een lust voor het oog geworden. Een eigenzinnige woning van binnen én van buiten met prachtige details in de rieten overkapping, het raamwerk en de overstekken. De techniek die is toegepast bij de rieten overkapping is een schroefdak, voor goede isolatie. De schoorstenen zijn afgewerkt met een sierkap van RVS. Op de wanden is gebruik gemaakt van grof stucwerk, ofwel ‘stucca antiqua’.

Binnen in de entree zijn straatstenen gebruikt als vloerbedekking. Een mooi contrast met wit geschilderde kastwanden. Als laatste is de eiken veranda één van de noemenswaardige elementen van het landhuis. Het is een ruime veranda met openslaande deuren aan weerszijden van de prachtige pui en een houten vlondervloer, kortom een plaatje.

Bouwproces van landhuis in Voorthuizen

De opdrachtgever voor dit nieuwbouwproject is via kennissen en onze website met ons in contact gekomen. In eerste instantie wilde hij de woning verbouwen, maar op advies van ons is er uiteindelijk gekozen voor nieuwbouw. Het voormalige landhuis was in een zeer slechte staat en nieuwbouw was de beste oplossing. In samenwerking met de opdrachtgever is een bouwplan uitgewerkt en vervolgens naar wens van de opdrachtgever gerealiseerd.