Eigentijds herenhuis met voegloos metselwerk, Enka-terrein te Ede

Enka, een bijzondere nieuwbouw woonwijk in Ede waar je gloednieuw woont op een plek waar de rijke historie dagelijks voelbaar is. Een fijne wijk op een oud historisch fabrieksterrein in de unieke prachtige, natuurlijke omgeving van Ede. Hier loop, fiets of ren je zo het bos in. Enka, de plek waar wij een eigentijds herenhuis realiseerde, een moderne strakke woning op een historische plek.

Zero® bakstenen

De woning is opgemetseld met Zero® bakstenen, de baksteen voor voegloos metselwerk. Het is een nieuw ontwikkelde baksteen die voorzien is van een uitholling, waarin de mortel wordt aangebracht. Hierdoor is geen voegmortel tussen de stenen nodig. Er wordt traditioneel metselwerk geleverd, zonder dat dit zichtbaar is. Het resultaat is een puur bakstenen gevel, zónder zichtbare voeg met strakke, moderne lijnen die de baksteen in al zijn puurheid toont. Voor extra allure zijn in het metselwerk betonnen spekbanden en waterslagen verwerkt.

Zonnepanelen

De woning is voorzien van een vlakke antraciet dakpan. Verzonken tussen de dakpannen zijn zonnepanelen gemonteerd, deze liggen perfect in lijn met de dakpannen en vormen daarmee een fraai en strak afgewerkt geheel.

Open trap

In het portaal is een open trap geplaatst, een open trap is een trap zonder stootborden en tussen treden. Een open trap vergroot de ruimte optisch en brengt minder barrière in het interieur. Je kijkt er letterlijk doorheen, waardoor de ruimte groter en lichter aanvoelt. De binnendeuren in het portaal zijn voorzien van grote glasvakken en net zoals de overige deuren in het huis voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten. Deze zijn volledig geïntegreerd in de kozijnen en deuren. Tussen de keuken en werkkamer zijn vlakke schuifdeuren gemonteerd, daarbij is het mogelijk om met een enkele beweging deze ruimtes op te delen, of juist samen te brengen.