Eigenzinnige vrijstaande woning te Nijkerk

Doornsteeg, een nieuwe wijk in Nijkerk. Een ideale woonstek; groen, landelijk en kindvriendelijk. Aan de rand van deze nieuwe wijk realiseerde HaBé tussen twee bestaande woonhuizen een eigenzinnige vrijstaande woning. Het ontwerp is een combinatie van een klassiek hoofvolume met doorstekende topgevels en eigentijdse elementen, zoals de aluminium kozijnen. Door de combinatie van modern en klassiek ontstaat een evenwichtig beeld wat past in de omgeving, goed aanvoelt en duidelijk van nu is.

Aluminium kozijnen

Er is doorgestreken metselwerk toegepast, de voeg vormt hierbij één geheel met het metselmortel, dit geeft het metselwerk een geheel eigen uitstraling. Een mooi detail in het metselwerk is het vier koppen metselwerk tussen de smalle aluminium kozijnen. De woning is afgewerkt met basalt muurafdekkers en waterslagen. De houten carport is meegenomen in het ontwerp en is een uitkomst in elk jaargetijde.

Riant bijgebouw

De erker aan de rechterzijgevel is fraai vormgegeven met een zwevend dak, ook de raamverdeling is niet alledaags. Een erker zorgt voor extra licht en woonoppervlakte en geeft meer karakter aan een ruimte, het geeft de ruimte een luchtiger gevoel dan een traditioneel raam. Achterin de tuin is een riant bijgebouw gerealiseerd met inpandige veranda, dé plek om heerlijk beschut van de tuin te genieten.

Verdekte scharnieren en mangeetsloten

In de woonkamer is een driezijdige gashaard geïnstalleerd. De gaskachel biedt aan drie zijden zicht op het vlambeeld en zorgt voor de beste sfeer en warmte. De Rooy Metaaldesign verzorgde de stalen taatsdeuren. Er is gekozen voor plafondhoge binnendeuren, welke op de begane grond zijn voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten. Er zijn bergkasten gerealiseerd onder de hardhouten trap op keepbomen, hierbij liggen de treden op de boom, de bovenkant wordt uitgekeept, hierdoor ontstaat een strak effect. De trap is tevens voorzien van stalen leuningen.

Sunshower

In de ouderslaapkamer op de begane grond is een uniek spiegel/glaskozijn geplaatst. Het middelste vierkante raam is voorzien van spiegelglas, de ramen rondom van helderglas. Dit geeft een open sfeer en verbinding met de badkamer. In de ouderbadkamer is onder andere een Sunshower geïnstalleerd. Het licht van Sunshowers is vergelijkbaar met dat van de zon. Het belangrijkste positieve effect van zonlicht is de natuurlijke aanmaak van vitamine D door de huid. Dit zorgt voor een verhoogde weerstand, sterke botten en een fit gevoel. Want met name in de wintermaanden heeft meer dan 60% van de Nederlanders een te laag gehalte aan vitamine D. De Sunshower zorgt het hele jaar voor een gezond zomers kleurtje op een verantwoorde wijze.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met een 8,0 en plaatste onderstaande review.

    Een betrouwbaar en vakkundig bouwbedrijf met een passie voor stijlvol wonen!
    Wij mogen genieten van een schitterende woning die gebouwd is door Habé. Tijdens de bouw was het altijd netjes en opgeruimd. De vakmensen die bij ons hebben gewerkt, werkten goed samen, waardoor de werkzaamheden netjes op elkaar waren afgestemd. Dat kwam zeker ten goede aan het hoge afwerkingsniveau van onze woning. Hans en Chris, jullie bedankt voor de fijne gesprekken, prettige samenwerking en het oplossingsgericht meedenken wanneer dat nodig was!