Realisatie moderne villa, Groene Grens in Veenendaal

Modern, natuurlijk en uniek, drie woorden die bij deze fraaie villa passen. Een bijzonder vrijstaand woonhuis gesitueerd in een bijzonder woongebied, op de grens tussen de gemeenten Veenendaal en Ede, in het natuurgebied De Groene Grens. Een unieke aantrekkelijke plek voor wonen in een landelijke omgeving. In samenwerking met de opdrachtgevers en Stichts Beheer realiseerde HaBé hier deze eigentijdse villa.

Natuursteen leien

De getoogde kap is voorzien van natuursteen leien. Natuurleien vormen al eeuwenlang een perfecte bedekking voor dak en gevel. Natuursteen leien zijn fraai, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Door gebruik te maken van natuursteen leien krijgt het dak een natuurlijke en exclusieve uitstraling. De gehele dakrand (overstekken, boeidelen en dakgoot) is uitgevoerd in gepatineerd zink.

Eikenhout

De aluminium kozijnen zijn, net als de garagedeur aan de buitenzijde met eikenhout bekleed. Eikenhout is sterk en duurzaam en heeft een karakteristiek, warme uitstraling. Boven de kozijnen zijn screens weggewerkt. In de aluminium puien aan de zuidzijde is bovendien zonwerende beglazing toegepast. Dit zorgt voor optimaal comfort; thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer. Voor optimale privacy zijn aan de buitenzijde eiken houten lamellen geplaatst.

Warmtepomp

De inpandige garage is onderkelderd en doet dienst als bergruimte en technische ruimte. Hier is onder meer een warmtepomp geïnstalleerd voor duurzame verwarming en warm water.

Fraai interieur

De villa is kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. Het fraaie interieur is smaakvol afgestemd door Marloes Faber van Tastvol. Het dak ligt gebogen, als een kattenrug over de volledig in het zicht zijnde eiken spantconstructie.

Glazen balustrade

De loopbrug is aan de woonkamerzijde afgewerkt met een glazen balustrade, waarbij het glas ingeklemd zit in de vloerrand. Deze luxueuze, moderne en veilige afwerking creëert een ruimtelijke, open sfeer. Aan de andere zijde van de loopbrug, de entreezijde, is een glazen scheidingswand ingeklemd tussen de vloerrand en de eiken spanten en dakconstructie, een ideale geluidsisolatie en maximale transparantie.

Deze luxe villa is echt een droomwoning, perfect passend in het rustieke landschap met haar bijzondere flora en fauna als achtertuin. Met recht bijzonder wonen.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

    Gewerkt met zgn. “bouwteam” waarbij aannemer met alle andere betrokken partijen van begin af aan hebben samengewerkt, bijv. installatiebedrijf, electrotechniek, klimaat etc. Vanaf begin zijn deze partijen in overleg geweest samen met architect en bouwbegeleider. Een mooie maar ook zeer succesvolle formule. HaBe Bouwbedrijf was zodoende niet alleen uitvoerder van het werk, maar ook partner in het totaaloverleg. Hun vakkundigheid en oplossingsgerichtheid was perfect.