Restauratie monumentale boerderij met gastenverblijf en kantoor te Scherpenzeel

In Scherpenzeel stond een monumentale boerderij uit 1747. Deze boerderij is compleet nieuw opgebouwd, in oude stijl maar met alle comfort van deze tijd. Het voorhuis is gestuukt, het achterhuis gemetseld. Met mooie details zoals boerenvlechtwerk en hanenkammen. De constructie van zolder en kap is opgebouwd uit eiken houten gebinten met een kap van ronde slieten. Een leuk detail is het metselwerk in de hal bij de trap, hier zijn de stenen van de oude boerderij hergebruikt. Dit zorgt samen met de eiken treden en het hardstenen bordes enorm voor sfeer. In de kelder is een bar en wijnkelder gerealiseerd.

Vierroedige hooiberg

Via de stalen toegangspoort bereikt men het erf. Hier staat een vierroedige hooiberg in gebruik als prieel. Later zijn twee zijde winddicht gemaakt door middel van beglazing en potdekselwerk op een gemetselde plint.

Bovendien is er een paardenstal en rijbak gerealiseerd. Voor de paardenboxen zijn hardhoutendeuren in stalen frame geplaatst. Een leuk detail in de paardenstal is de gemetselde vloer. De rijbak is voorzien van een sprinklerinstallatie en een Agterbergbodem.