Rietgedekte klassieke woning met hedendaagse details

Een prachtige klassieke woning met hedendaagse details en een warme uitstraling, zo is deze villa wel te beschrijven. Uniek gelegen, aan de Loosdrechtse Plassen, een groot watersport- en natuurgebied tussen Amsterdam en Utrecht. Te bereiken via de inrijpoort met gestucte poeren. De villa is gebouwd op een trillingsvrij aangebrachte palenfundering. Fundering op palen wordt toegepast wanneer de draagkrachtige grond zeer diep gelegen is. Hierbij is in dit geval gebruik gemaakt van stalen buispalen, die met behulp van de resonantietechniek trillingsvrij zijn aangebracht.

Rietgedekt Pand van het jaar 2017

De woonvilla is rietgedekt met Chinees riet door De Rietdekker. Deze prachtige villa met mansardekap is door de Vakfederatie Rietdekkers uitgeroepen tot Rietgedekt Pand van het jaar 2017. Het ambachtelijk vakmanschap en de mooi afgewerkte details werden gewaardeerd.

Natuurlijke materialen

De natuurlijke materialen die gebruikt zijn geven het huis zijn charme. Gestucte gevels met houten topgevels, een mooie combinatie van strak en toch warm. Rondom is gekozen voor houten kozijnen welke zijn voorzien van hardstenen raamdorpels. Een raamdorpel of waterslag is een gevelonderdeel dat voorkomt dat regenwater direct op de onderliggende gevel loopt. Vuil dat met het water meekomt loopt hierdoor niet langs de gevel.

Tuinkamer met balkenplafond

Het interieur is klassiek en stijlvol. De eiken trap met stalen spijlen, geleverd en gemonteerd door Soetendaal Trappen, vormt duidelijk een klassiek stijlelement in de woning. De eiken treden zijn voorzien van een landelijk neusprofiel, de stalen spijlen zijn echte blikvangers. Uniek zijn de dubbele stalen deuren met toog. Via deze toogdeuren in de keuken is de gezellige tuinkamer met balkenplafond te bereiken. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte direct aan de woning en een verrijking voor het huis. Hier is een exclusieve vloer van klinkers toegepast. Binnenbestrating is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voor extra sfeer en warmte zorgt een klassieke gashaard. Deze haard is rug aan rug met de binnen gashaard geplaatst. Een open haard met klassieke schouw is gepositioneerd in de eetkamer. Dat is genieten van een authentieke sfeer.

Zep zonneceldakpannen

Ook het bijgebouw c.q. botenhuis, met gepotdekselde gevels, is door HaBé gerealiseerd. Prachtige details, zoals de koperen goten en eiken staanders, maken het bijgebouw volledig passend bij de woning. Het bijgebouw is voorzien van Zep zonneceldakpannen, een volwaardige zonnepaneel, geïntegreerd in een keramische dakpan. Zep zonnedakpannen zijn fraai en effectief, nauwelijks te onderscheiden van reguliere dakpannen en de stroomopbrengst is vergelijkbaar met reguliere zonnepanelen.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

Oprecht, vakkundig en plezierig
HaBé en het team is een oprechte, vakkundige en zeer plezierige aannemer en heeft eveneens heel goede en kundige partners om zich heen verzameld.