Statig landhuis met bijgebouwen

In Langbroek, het weilandengebied aan de flanken van de Utrechtse Heuvelrug bouwde HaBé een statig en elegant landhuis. Een gebied dat bekend is om zijn mooie buitenplaatsen, landgoederen en monumentale boerderijen.

Het bouwplan werd verzorgd door Architectenbureau Atelier 3. De details zijn in overleg met opdrachtgever, architect en HaBé uitgewerkt, vanuit dit bouwteam werd ook de bouw begeleid. De complete detaillering is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Natuurlijke en warme uitstraling

Het royale herenhuis is het resultaat van een intense periode samenwerken. Door de ‘hoge gootlijn’ is er veel woonruimte gerealiseerd. De vele raampartijen zorgen voor een grote hoeveelheid natuurlijk lichtinval. Via de ruime woonkeuken bereikt men de veranda met hardhouten vlonder. Met hardhout creëer je een rustige en warme sfeer, daarnaast geeft de vlonder een mooie natuurlijke uitstraling. Aangrenzend aan de veranda is een sfeervol terras creëert. Vanuit de woning is er alle seizoenen een prachtig uitzicht op het buitengebied van Langbroek met alle soorten weidevogels.

Frits Jurgens taatsmechanisme

Mooi in contrast met de witte wanden en de eikenhouten constructie zijn de stalen deuren en het venster voorzien van een poedercoating in mat zwartgrijs, geleverd door De Rooy. De stalen deuren zijn voorzien van het exclusieve Frits Jurgens taatsmechanisme. Met dit systeem draait de deur als het ware om een as. De draaipunten, die zich in het plafond en vloer bevinden, worden door een fraai RVS rozet afgewerkt. Door dit taatsmechanisme kunnen de deuren naar beide kanten toe opendraaien. Dit geheel past uitstekend bij het minimalistische karakter van de woning.

Hoge isolatiewaarde

De woning heeft een hoge isolatiewaarde. Er is zonwerend glas toegepast, er is sprake van heteluchtverwarming en op het dak zijn verdiept en daardoor niet zichtbaar zonnecollectoren geplaatst. De sfeervolle houtkachel in de woonkamer is een hout gestookte CV haard.

Symmetrisch aan het landhuis zijn twee bijgebouwen gerealiseerd. Terwijl de woning voorzien is van een hardstenen plint en stucwerk, zijn de bijgebouwen opgetrokken uit een gestuukte plint en potdekselwerk, ondergeschikt aan de woning, maar volledig passend in de omgeving.