Strakke woning Red Cedar details

Wij realiseerde een vrijstaande woning in Doorn, een dorp in de provincie Utrecht in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In een schitterend landschap van bossen en heideterreinen, waar dit woonhuis één is met de natuur.

Naturel Red Cedar rabatdelen

De woning werd opgetrokken van een gemetselde plint en gestucte buitenwanden. Het dakkapel voorzien van naturel Red Cedar rabatdelen, een prachtige combinatie met de vlakke antraciet dakpan. Ook de omkleding van de kozijnen, net als het houten spant achter is gemaakt van Red Cedar. Door gebruik van de verschillende materialen is een mooie strakke woning gerealiseerd.

Aluminium puien

De woning is voorzien van aluminium puien, waar de enorme glaspartijen zorgen voor veel natuurlijk lichtinval. Onder de riante overstek is een huiselijke buitenplaats gecreëerd. Waar de buitenhaard zorgt voor extra sfeer. Warm en stijlvol maar ook bijzonder, want er is hier een combinatie gemaakt van een binnen- en buitenhaard, deze staan rug aan rug. Beide kanalen lopen langs elkaar naar de nok van het pand. De binnenhaard is een houthaard, helemaal naar wens van de opdrachtgever.