Villa met allure en eiken accenten in Nuland

Villa met allure en eiken accenten

Nuland
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Bekhuis & KleinJan

Dit keer bouwden wij een riante vrijstaande villa met bijgebouw, ontworpen door Bekhuis & KleinJan, in de landelijke omgeving van Nuland. Een woonhuis met veel eiken accenten, zowel binnen als buiten. Dit zorgt in combinatie met het witte keimwerk, de verticaal aangebrachte houten gevelbekleding en de rieten kap, voor een exclusieve villa met veel allure.

Aluminium zetwerk

Via de uitbouw bereikt men droog de royale carport, opgetrokken uit eikenhouten spanten en ook voorzien van een rieten kap. Zowel bij deze kap als de rieten kap van de woning en het bijgebouw is de nokafwerking een strak aluminium zetwerk, dit in plaats van de veelgebruikte halfronde keramische vorsten. Een strak gemetseld kader, in dezelfde donkere plintsteen, licht het grote zijgevelkozijn uit. Veel natuurlijk daglicht stroomt zo de zitkamer binnen. Middenin deze ruimte is doorkijkgashaard geplaatst. Een doorkijkhaard is een haard waarbij aan de voor- en de achterkant glas zit, waardoor u van twee kanten kunt genieten van de dansende vlammen.

Een woonhuis met veel eiken accenten, zowel binnen als buiten. Dit zorgt in combinatie met het witte keimwerk, de verticaal aangebrachte houten gevelbekleding en de rieten kap, voor een exclusieve villa met veel allure.
Villa met allure en eiken accenten in Nuland. Een woonhuis met veel eiken accenten, zowel binnen als buiten. Dit zorgt in combinatie met het witte keimwerk, de verticaal aangebrachte houten gevelbekleding en de rieten kap, voor een exclusieve villa met veel allure.
Het bijgebouw, met de mogelijkheid van een gastenverblijf, is gebouwd in houtskeletbouw. Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de ruimtes tussen het houtskelet worden opgevuld met isolerend materiaal voor de akoestiek en thermie.
Doorkijkje vanaf de badkamer naar de inloopkast met maatwerk kasten in villa met allure en eiken accenten in Nuland
Villa met allure en eiken accenten in Nuland. Tussen de zitkamer en woonkeuken zijn stalen schuifdeuren gemonteerd, een functioneel kunstwerk voor het huis.

Stalen schuifdeuren

Tussen de zitkamer en woonkeuken zijn stalen schuifdeuren gemonteerd, een functioneel kunstwerk voor het huis. Het railsysteem is verwerkt in het plafond en de vloerafwerking loopt door. De stalen schuifdeur is een luxueus product, robuust en eigenzinnig, maar toch elegant. Aan de achterzijde is er aan de volle breedte van de villa een imposante Amerikaanse veranda met balustrade gerealiseerd. Royaal, met lichtstraat, inbouw terrasverwarmers en een hardhouten vlonder. Een plek om volop van het buiten zijn te genieten.

Jacuzzi in de tuin van villa met allure en eiken accenten in Nuland

Houtskeletbouw bijgebouw

Het bijgebouw, met de mogelijkheid van een gastenverblijf, is gebouwd in houtskeletbouw. Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de ruimtes tussen het houtskelet worden opgevuld met isolerend materiaal voor de akoestiek en thermiek. Met een bijgebouw wordt een losstaande leefruimte gecreëerd – een oase buiten het hoofdgebouw om – dat uitstekend geschikt is voor verschillende doeleinden, een kantoor, speelruimte, studio of poolhouse.

Villa met allure en eiken accenten in Nuland. Een strak gemetseld kader, in donkere plintsteen, licht het grote zijgevelkozijn uit. Veel natuurlijk daglicht stroomt zo de zitkamer binnen.

Domotica systeem

De woning is voorzien van alle hedendaagse luxe, zo is onder andere een Domotica systeem geïnstalleerd. Domotica verzorgt de elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies in de woning, zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het, stilletjes op de achtergrond, het wooncomfort en leefcomfort verhoogd. Een onopvallend systeem.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel