Villa met allure en eiken accenten te Nuland

Dit keer bouwden wij een riante vrijstaande villa met bijgebouw, ontworpen door Bekhuis & KleinJan, in de landelijke omgeving van Nuland. Een woonhuis met veel eiken accenten, zowel binnen als buiten. Dit zorgt in combinatie met het witte keimwerk, de verticaal aangebrachte houten gevelbekleding en de rieten kap, voor een exclusieve villa met veel allure.

Aluminium zetwerk

Via de uitbouw bereikt men droog de royale carport, opgetrokken uit eikenhouten spanten en ook voorzien van een rieten kap. Zowel bij deze kap als de rieten kap van de woning en het bijgebouw is de nokafwerking een strak aluminium zetwerk, dit in plaats van de veelgebruikte halfronde keramische vorsten. Een strak gemetseld kader, in dezelfde donkere plintsteen, licht het grote zijgevelkozijn uit. Veel natuurlijk daglicht stroomt zo de zitkamer binnen. Middenin deze ruimte is doorkijkgashaard geplaatst. Een doorkijkhaard is een haard waarbij aan de voor- en de achterkant glas zit, waardoor u van twee kanten kunt genieten van de dansende vlammen.

Stalen schuifdeuren

Tussen de zitkamer en woonkeuken zijn stalen schuifdeuren gemonteerd, een functioneel kunstwerk voor het huis. Het railsysteem is verwerkt in het plafond en de vloerafwerking loopt door. De stalen schuifdeur is een luxueus product, robuust en eigenzinnig, maar toch elegant. Aan de achterzijde is er aan de volle breedte van de villa een imposante Amerikaanse veranda met balustrade gerealiseerd. Royaal, met lichtstraat, inbouw terrasverwarmers en een hardhouten vlonder. Een plek om volop van het buiten zijn te genieten.

Houtskeletbouw bijgebouw

Het bijgebouw, met de mogelijkheid van een gastenverblijf, is gebouwd in houtskeletbouw. Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de ruimtes tussen het houtskelet worden opgevuld met isolerend materiaal voor de akoestiek en thermiek. Met een bijgebouw wordt een losstaande leefruimte gecreëerd – een oase buiten het hoofdgebouw om – dat uitstekend geschikt is voor verschillende doeleinden, een kantoor, speelruimte, studio of poolhouse.

Domotica systeem

De woning is voorzien van alle hedendaagse luxe, zo is onder andere een Domotica systeem geïnstalleerd. Domotica verzorgt de elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies in de woning, zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het, stilletjes op de achtergrond, het wooncomfort en leefcomfort verhoogd. Een onopvallend systeem.

Review Bouwnu.nl

‘Bouwen is een feestje met HaBé!’ Zulke tevreden opdrachtgevers hebben wij graag. De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met een 9.0 en plaatste onderstaande review.

    1. Bouwen is een feestje met HaBé!
    HaBé heeft een passie voor stijlvol bouwen, met het oog voor detail! Kwaliteit is een belangrijk uitgangspunt, personeel is zeer vakkundig, vriendelijk en maakt tijd voor de klant en denkt tijdens het bouwproces mee met de klant om het eindresultaat zo optimaal mogelijk te maken. De bouwplaats was altijd netjes en opgeruimd (tot complimenten vanuit de buurt). We hebben het voorbereidings- en bouwproces als erg leuk en erg prettige sfeer ervaren. Goede en plezierige communicatie. Kortom een oprecht en betrouwbaar, maar vooral zeer goed bouwbedrijf! Inmiddels mogen we heerlijk genieten van ons droomhuis!