Vrijstaande rietgedekte woning te Lunteren

Precies tussen Ede en Barneveld ligt Lunteren, het geografisch middelpunt van Nederland. Omgeven door het agrarische gebied De Gelderse Vallei en het Luntersche Buurtbosch, een prachtig gebied om te wandelen en mountainbiken. De geweldige natuur, tal van musea en de centrale ligging zijn de redenen om zich met genoegen in Lunteren te vestigen. Midden in het centrum van Lunteren realiseerde HaBé deze hedendaagse villa, die volledig onderkelderd is.

Warme deken

De fraaie rieten kap is door Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel als een warme deken over de woning gelegd. Essentieel onderdeel van de technische structuur van elk rieten dak is de nokvorst. De rietlaag wordt hiermee op zijn plek gehouden en bovendien beschermd de nokvorst de kwetsbare rand van het riet tegen de elementen. Bij dit project is gekozen voor aluminium zetwerk, perfect passend bij de algemene uitstraling van de woning. Op de achtergevel is een groot dakkapel geplaatst. Dakkapellen kunnen vergunningsvrij op de achtergevel van uw woning worden geplaatst, de overheid heeft hiervoor wel een aantal belangrijke richtlijnen ontwikkeld. Het dakkapel is bekleed met aluminium, een zeer geschikt materiaal voor de bekleding van dakkapellen. Het is duurzaam, weerbestendig en licht.

Landelijke touch

De gevels zijn deels opgebouwd uit schoonmetselwerk en deels glad gestuct. Dit maakt dat het huis niet alleen klasse uitstraalt, maar het zorgt ook voor een landelijke touch. De strakke, zwarte metselsteen is voorzien van doorgestreken voegwerk, dat houdt in dat de voeg met dezelfde metselspecie wordt aangebracht als welke voor het metselwerk zelf gebruikt wordt. De strakke, zwarte steen is hierdoor nog sprekender.

Veel natuurlijk lichtinval

De kozijnen zijn uitgevoerd in hout met hardstenen dorpels. Aan alle details is gedacht. Het hoge topgevelkozijn met veel glas haalt als het ware de omgeving naar binnen. De woning is ontzettend licht, er is veel natuurlijk lichtinval. Voor voldoende daglicht in de kelder zijn grote koekoeken geplaatst. De bewoners hebben door de vele ramen tevens goed uitzicht op de tuin. De grote overstekken bieden bescherming tegen te veel zonlicht in de woning.

Geweldige ambiance

Over de gehele achtergevel is een ruime veranda ontworpen. De haard stookt het er niet alleen lekker warm, hij creëert ook een geweldige ambiance. Het vuur danst en zorgt voor gezelligheid. Met een veranda kunt u langer en vaker genieten van uw tuin en de seizoenen. Door het gebruik van dezelfde betontegel binnen en buiten, oogt het binnen ruimer en maakt de veranda nog meer onderdeel uit van de woning. U betrekt zo de tuin bij uw interieur en andersom, wat zorgt voor meer rust en eenheid. Aansluitend aan de veranda is een garage met carport gerealiseerd. De garage heeft een eigen identiteit gekregen door de Platowood vuren zwart behandelde gevelbekleding.

Doorkijkhaard

De entree van de woning bevindt zich aan de voorzijde. Je komt binnen in een ruime hal met vide. Door middel van de stalen taatsdeur is de keuken bereikbaar. Een prachtig object is de doorkijkhaard, deze maakt het mogelijk om een haard te plaatsen in meerdere ruimtes. Het haardvuur is aan beide kanten van de muur zichtbaar en voelbaar, dit maakt de doorkijkhaard tot een smaakvolle oplossing om ruimtes van elkaar te scheiden. Larino Interieurs heeft het interieur voorzien van maatwerk kasten.

Eiken Z-trap

Een eiken Z-trap op keepbomen leidt naar de eerste verdieping. De open ruimtes op de verdieping bieden zicht tot aan de nok, wat veel lucht en een heerlijk gevoel van ruimte geeft. In de badkamer en de toiletten zijn groot formaat marmerlook tegels aangebracht. De tegels lijken net van echt marmer, ze zijn echter gemaakt van keramiek. Daardoor geniet u van de vele voordelen van keramische tegels, met de mooie natuurlijke uitstraling van de natuursteen marmer. Door het XXL formaat is geen horizontale voeg nodig, wat zorgt voor een zeer strakke look. Het geheel is gecombineerd met ruwe rotsblok tegels en glad stucwerk.

Domotica systeem

De gehele woning is voorzien van een Domotica systeem. Domotica verzorgt de communicatie tussen de elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het stil en op de achtergrond, het wooncomfort en leefcomfort verhoogd.