Vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren

Vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl

Lunteren
Bouwstijl

Klassiek

Type werk

Nieuwbouw

Architect

DBL Architecten

Een unieke mogelijkheid aan de Westkant van Lunteren, de Gemeente Ede stelde vrije kavels beschikbaar binnen het project Het Hoefje. Vrije kavels zijn lapjes bouwgrond die door de overheid aangeboden worden om een nieuwbouwwoning op te bouwen. Een unieke mogelijkheid om -in overleg met een architect- een eigen huis te ontwerpen en -in eigen beheer of in samenspraak met een aannemer- te bouwen en dat op een gewilde locatie!

Jaren 30 stijl

Zo is ook deze jaren 30 woning geheel naar wens van de opdrachtgever gerealiseerd. Een jaren 30 huis heeft een klassieke uitstraling, met veel horizontale belijning. Veel inspiratie voor woningen in jaren 30 stijl wordt gehaald uit de stijl van de Amsterdamse School. Veel gebruik van baksteen, fraaie metselwerkdetailleringen en hellende daken. De ramen hebben vaak een roedeverdeling en veel huizen zijn voorzien van een of meerdere erkers. Een jaren 30 pand straalt degelijkheid en karakter uit.

Vooraanzicht van vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren
Ramen met rasters en luiken zijn typisch voor de jaren 30 bouwstijl, zo ook voor deze vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren
Vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren. De ramen hebben vaak een roedeverdeling en veel huizen zijn voorzien van een of meerdere erkers. Een jaren 30 pand straalt degelijkheid en karakter uit.
Vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren. En jaren 30 huis heeft een klassieke uitstraling, met veel horizontale belijning. Veel inspiratie voor woningen in jaren 30 stijl wordt gehaald uit de stijl van de Amsterdamse School. Veel gebruik van baksteen, fraaie metselwerkdetailleringen en hellende daken.
In de achtertuin van deze vrijstaande woning in jaren 30 stijl in Lunteren is, grenzend aan het bijgebouw, een heerlijke veranda gerealiseerd. Deze is voorzien van eiken palen, een stevig houtsoort met een robuuste en warme uitstraling.

Veranda

In de achtertuin is, grenzend aan het bijgebouw, een heerlijke veranda gerealiseerd. Deze is voorzien van eiken palen, een stevig houtsoort met een robuuste en warme uitstraling. De eiken palen zullen naar verloop van tijd een aantrekkelijke zilver grijze kleur krijgen. De overkapping van de veranda is doorgetrokken naar de achtergevel zodat de veranda altijd droog te bereiken is.

Oprit en voorgevel van de vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren
Ramen met rasters en luiken zijn typisch voor de jaren 30 bouwstijl, zo ook voor deze vrijstaande woning met bijgebouw in jaren 30 stijl in Lunteren
Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel