Duurzaam en ecologisch bouwen

Tegenwoordig wordt het duurzaam bouwen van huizen steeds belangrijker. Een nieuw huis moet duurzaam gebouwd worden, om aan de wensen van steeds meer woningzoekende te voldoen. Wij zijn specialist op dit gebied.

Duurzaam bouwen betekent dat we met het gebruik van materialen in de bouw rekening houden met de natuur en het milieu. De materialen die we gebruiken zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu. Wij maken bijvoorbeeld alleen maar gebruik van goedgekeurd hout met het FSC keurmerk. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit bossen met verantwoord bosbeheer doen. Daarnaast gebruiken we ook isolatiematerialen die niet milieubelastend zijn.

Duurzaam verbouwen

Bij het verbouwen of renoveren van uw woning gaan we ook duurzaam te werk. We vervangen de ramen en plaatsen er dubbel glas voor in de plaats, zoals HR++ of HR+++. De gevels en kozijnen zijn van goedgekeurd hardhout en we gebruiken enkel milieuvriendelijke lijm en verfmaterialen.

We passen de buitenzijde van de woning zo aan dat de muren, het dak en de kozijnen een hogere isolatiewaarde krijgen. We gebruiken ook natuurlijke en gerecyclede isolatiematerialen zoals celluloseisolatie (“gemalen krantenpapier”) en houtvezelisolatie. Materialen die goed helpen tegen de zomerhitte en tegen (verkeers)lawaai en omgevingsgeluid. En het verbouwen of renoveren van een woning in plaats van totale nieuwbouw is natuurlijk ook al een vorm van duurzaamheid!

Ecologisch bouwen

Een stapje verder dan duurzaam bouwen is ecologisch bouwen. Een ecologisch huis is helemaal niet belastend voor het milieu. We maken alleen maar gebruik van materialen uit de natuur, zoals een ‘groen’ dak (sedumdak) of binnenmuren met leemstuc.

Een ‘groen’ dak is een dak begroeid met planten. Hierdoor verhoogt de levensduur van het dak en geeft het een betere warmtewering en geluidsisolatie. Daarnaast is een dergelijk dak erg prettig voor de leefomgeving, omdat hierdoor de biodiversiteit toeneemt. Leemstuc muren zorgen voor een prettig binnenklimaat en hebben een positief effect op de vochtregulering in het huis. Overtollig vocht wordt opgenomen om later, in een droge tijd, weer te worden afgegeven aan de binnenruimte. Dit draagt bij aan een prettig en natuurlijk woonklimaat.

Waarom HaBé

 • Altijd 1 aanspreekpunt

  U heeft altijd één aanspreekpunt gedurende uw project.

 • Vertrouwd verbouwen

  Wij zijn lid van Bouwend Nederland en zijn gecertificeerd door BouwGarant.

 • Duurzaam & ecologisch bouwen

  Gedegen kennis van duurzaam, passief en ecologisch bouwen.

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

  Wij leveren kwaliteit voor een realistische prijs.

 • Vakbekwaam & hecht bouwteam

  Al meer dan 20 jaar werken wij samen met grotendeels hetzelfde team.

 • Realistische planning

  Wij mogen wel met trots zeggen dat vrijwel alle opdrachten binnen de planning worden opgeleverd!

Realisatie door: Webvriend
Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van HaBé Bouwen in Stijl. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Habé Bouwen in Stijl.
error: Inhoud is beschermd.