Moderne woning

Moderne villa met rieten kap

Strakke vormgeving met gedurfd materiaalgebruik

Een belangrijk aspect van de moderne architectuur is de integratie van binnen- en buitenruimtes. Grote raampartijen en open leefruimtes zorgen voor een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenkant van de woning. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht. U kunt genieten van het buitenleven, terwijl u binnen bent.

Ontstaan van de moderne architectuur

De moderne bouwstijl ontstond in de late 19e eeuw als reactie op traditionele stijlen. De nadruk ligt op nieuwe materialen, zoals staal en glas, functionaliteit en eenvoud boven ornamenten. Le Corbusier, een belangrijk figuur, introduceerde de ‘Internationale Stijl’ met principes van functionaliteit en rationaliteit, gekenmerkt door strakke lijnen en grote ramen.

Andere invloedrijke architecten, waaronder Mies van der Rohe, Walter Gropius en Frank Lloyd Wright, droegen innovatieve en experimentele ontwerpen bij die de 20e-eeuwse moderne architectuur vormgaven. De moderne bouwstijl blijft vandaag de dag populair. Het wordt toegepast in diverse gebouwen, van kantoren tot culturele instellingen.

Moderne voordeur
Moderne villa met vlakke dakpannen en zonnepanelen

Kenmerken van een moderne woning

Bij het ontwerpen van een moderne woning wordt veel aandacht besteed aan functionaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en glas, is kenmerkend voor deze stijl. Deze materialen creëren een gevoel van lichtheid en transparantie. Ze geven het gebouw een moderne uitstraling.

Daarnaast wordt bij een modern huis bouwen vaak gebruik gemaakt van innovatieve technologieën, zoals zonnepanelen en energiezuinige apparaten. Ze minimaliseren de ecologische voetafdruk van de woning.

Moderne luxe villa met zwembad en organische tuin

'In onze moderne woningen omarmen we design, duurzaamheid en innovatie.'

Chris van Donkelaar, werkvoorbereider

Wat deze stijl kenmerkt

  • Modern
  • Functioneel
  • Duurzaam
  • Natuurlijke materialen
  • Innovatieve technologieën
  • Open leefruimtes
Moderne 2-onder-1-kap woning met grote raampartijen
Hans en Bertus van Ginkel eigenaren van HABÉ

Bent u al overtuigd van de moderne bouwstijl?