Bedrijfspand omgebouwd naar drie woningen in Utrecht

Bedrijfspand omgebouwd naar drie woningen

Utrecht
Bouwstijl

Modern

Type werk

Verbouw

Architect

Bouwstructuur

Wat wil je nog meer: een netjes afgewerkte woning in een van de meest geliefde steden in Nederland. Hier in de Schildersbuurt nabij hartje Utrecht vindt je er maar liefst 3. Een voormalig bedrijfspand omgebouwd tot 2 luxe appartementen en 1 woonhuis. Tot in perfectie gerenoveerd door HABÉ, in samenwerking met Drie-G en Bouwstructuur. Ze voldoen aan alle eisen van deze tijd: licht, ruim en goed geïsoleerd. Stuk voor stuk prachtige woningen waar je meteen in kunt trekken.

Karakteristiek uiterlijk

Je ziet het meteen: prachtige karakteristiek van buiten, modern van binnen. De houten kozijnen en de Belgische hardsteen raamdorpels en het prachtige metselwerk zorgen voor een eigenzinnige uitstraling. Voor het metselwerk is gebruik gemaakt van hanenkammen, een tapsvormig metselwerk dat boven muuropeningen wordt toegepast. Dit geeft de woningen een authentieke uitstraling. De stijl van het oude gedeelte aan de voorzijde is doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte, wat het een geheel maakt. De gevel oogt extra chique door het gebruik van Fraké hout, een authentieke houtsoort met een natuurlijke uitstraling.

Metselwerk met hanenkammen in renovatie appartement Utrecht
Woonkeuken met marmer blad en inbouwapparatuur van de gerenoveerde bovenwoning in Utrecht
Royaal buitenterras met Fraké gevelbekleding van gerenoveerd appartement in Utrecht
Winkel van Ginkel, de voorkant van een gerenoveerde woning in Utrecht
Badkamer met vrijstaand bad in een van de gerenoveerde woningen in Utrecht

Luxe interieur

Wat binnen opvalt is de keuze voor luxe en licht en de prachtige ruime keukens met kookeiland. De keukens hebben een werkblad van Topcore in de uitvoering Virtuous. Dit is watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. De structuur van het blad zien er niet alleen uit als steen, het voelt ook echt zo aan. Verder is er in de keuken gebruik gemaakt van topkwaliteit Siemens apparatuur.

Voor elke woning is gewerkt met maatwerk elementen. Er is goed nagedacht over de indeling van de 3 woonruimtes, waardoor elke vierkante meter uitstekend benut wordt. De badkamers zijn van alle gemakken voorzien, tot aan nisjes voor de doucheproducten toe. De inbouwkranen en regendouche maken de ruimtes in stijl af.

Entree met trapopgang van een van de gerenoveerde woningen in Utrecht

Fraaie appartementen

Het eerste appartement is een fraai ingedeelde woning met een slaapkamer, badkamer, toilet, kelder en woonkeuken. Een vouwwand verbind binnen met buiten, waardoor optisch een grotere woonruimte gecreëerd wordt. De mooie betonvloer en spotjes zorgen voor een hoog afwerkingsniveau. De  badkamer is niet groot, maar door goede indeling is hier toch een vrijstaand bad gerealiseerd.

Het tweede appartement heeft 2 verdiepingen, een royaal buitenterras met Fraké gevelbekleding en schutting voor de nodige privacy. De woonkamer is ook hier licht en ruim, en er is zelfs een optie gerealiseerd voor het creëren van een werkplek. De ruime, lichte zolder biedt veel mogelijkheden.

Woonkamer van de gerenoveerde woningen in Utrecht

Winkel van Ginkel

Laten we als laatste een kijkje nemen in het woonhuis, genaamd Winkel van Ginkel, een grappige verwijzing naar een van Utrechts favoriete panden in de binnenstad. Er is een hele extra verdieping gerealiseerd waardoor op het woongenot optimaal is. Deze ruime woning bestaat uit een woonkeuken, toilet, badkamer, 2 slaapkamers en een buitenterras. Een lichtstraat in de woonkamer zorgt voor extra veel natuurlijk lichtinval op de begane grond en een ruim buitenterras met hekwerk en schutting zorgt voor een heerlijk privéplekje in de open lucht.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel