Droomwoning in cottagestijl in Blaricum

Droomwoning in cottagestijl

Blaricum
Bouwstijl

Klassiek

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Van Egmond Architecten

Schitterend gelegen, aan een lommerrijke en rustige laan aan de rand van bos en heide, heeft HABÉ naar het ontwerp van Van Egmond Architecten, deze magnifieke villa inclusief maatwerk interieur gerealiseerd. Het project is volledig turnkey opgeleverd, hiermee zijn de opdrachtgevers volledig ontzorgd.

De woning staat tussen prachtige oude bomen, wat de zonrijke tuin schaduw en privacy biedt. Vanuit het zwembad, de jacuzzi, het terras of het aangelegde gazon, loop je zo via één van de vele openslaande tuindeuren de woning in. Het klassieke dakterras is voorzien van een hardhouten vlonder, een heerlijke plek om te genieten van een goed glas wijn. De matzwarte stalen kas, met in stopverf gezet glas, geeft deze woning net dat stukje extra allure.

Wildverband metselwerk

De cottagestijl is in het metselwerk prachtig zichtbaar. De gevels van de woning zijn voorzien van siermetselwerk. De staande rollaag op het plintmetselwerk zorgt voor een mooie en natuurlijke overgang naar het opgaande metselwerk. Op de gehele gevel is wildverband metselwerk toegepast. Het wildverband bestaat uit een willekeurige volgorde van koppen en strekken naast elkaar. Als dakbedekking is gekozen voor leipannen in de kleur “heather sandfaced”. Deze keramische leipannen bezorgen het dak en de woning een typische en herkenbare identiteit.

Natuursteen waterslagen

Alle op maat gemaakte hardhouten kozijnen zijn aan de buitengevel voorzien van sluitsteen in de togen en natuursteen waterslagen. De waterslagen zorgen ervoor dat water niet direct op en in de muur terecht komt en beschermen zo het metselwerk. Gedeeltelijke kruiskozijnen, zelfs in het ronde raam boven de entree en de luiken in een contrasterende kleur, maken het geheel nog meer passend in de cottagestijl van dit landhuis.

Glas in lood

De klassieke trap, met geprofileerde balusters en gedraaide spijlen, is een uniek stuk vakmanschap. De eikenhouten treden vormen samen met de strak geschilderde stootborden een prachtige combinatie. Dit samen met het glas in lood in isolatieglas van het trappenhuis en de subliem afgewerkte inbouwkasten zorgen voor een grandioos entree. Al het maatwerk interieur is verzorgd door Larino Interieurs.

Versailles patroon

De begane grond heeft meerdere hoogteverschillen, sierlijsten langs de plafonds, een hoog plafond in de keuken en een schitterende Versailles parketvloer. Dit luxueuze patroon werd vroeger veel in kastelen gelegd. Het patroon bestaat uit vierkante panelen met een diagonaal vlechtwerk, omkaderd met eiken stroken in molenwiek verband. De gehele benedenverdieping is voorzien van eiken paneeldeuren en eiken kozijnen. De karakteristieke binnendeuren zijn voorzien van sierlijke panelen met dubbele paneelrandafwerking welke zorgen voor de unieke en warme sfeer in de woning. Het interieurontwerp betreffende kleurkeuzes, behang, meubels, verlichting, tegels en stoffering, is een samenwerking tussen de bewoners en Eef Langeler Design.

Droomwoning in cottagestijl in Blaricum
Droomwoning in cottagestijl in Blaricum
Droomwoning in cottagestijl in Blaricum
Droomwoning in cottagestijl in Blaricum
Droomwoning in cottagestijl in Blaricum

Italiaans marmer

De badkamers en het toilet hebben een klassieke en luxueuze uitstraling. In de masterbathroom en het toilet op de begane grond is gebruik gemaakt van elegant Italiaans marmer, Breccia Capraia, wat wordt gewonnen uit de steengroeven van Roscane. Alle badmeubels zijn volledig maatwerk en afgewerkt met marmer bekleding. Marmer is een hoogwaardig materiaal, tijdloos met een chique uitstraling en kan veelzijdig worden toegepast. De douchehoeken in de kinderbadkamers zijn in visgraatmotief betegeld.

Droomwoning in cottagestijl in Blaricum

Wijnkelder en fitnessruimte

De kelder van de woning is voorzien van een extra woonvertrek, wijnkelder en fitnessruimte. In de wijnkelder zijn de stalen legroosters in togen vervaardigd, wat ook deze ruimte een authentieke sfeer geeft. De fitnessruimte is voorzien van een eikenhouten ballet barre en heeft een subliem lichtinval, te danken aan de koekoek. Naast daglicht zorgt deze ook voor optimale ventilatie. De wanden van de koekoek zijn verhoogd om inlopend water te voorkomen en zijn afgewerkt met Belgisch hardsteen en een sierrooster.

Droomwoning in cottagestijl in Blaricum

Van alle gemakken voorzien

De woning is van alle moderne gemakken voorzien. Er is een volledig Domotica systeem geïnstalleerd. Deze stuurt onder andere de slimme verlichting en de elektrische poort aan. Voor sfeer en gezelligheid is op de begane grond gekozen voor meerdere houthaarden, waarvan de haard in de woonkamer omlijst is met een mooie natuurstenen schouw. Het is het sieraad van de woonkamer waar iedereen met plezier naar kijkt. Voor extra comfort is een WTW installatie en luchtwarmtepomp geïnstalleerd. Hiermee is deze woonvilla klaar voor de toekomst.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel