Villa in kempische stijl in Ederveen

Vrijstaande villa in Kempische bouwstijl

Ederveen
Bouwstijl

Klassiek

Type werk

Nieuwbouw

Architect

DBL Architecten

Een prachtig woonhuis in Kempische bouwstijl realiseerde HABÉ op een rustige en centrale locatie in Ederveen, een dorp in de provincie Gelderland. Opnieuw een uniek project naar de wensen van de opdrachtgevers, naar een ontwerp van DBL Architecten. De landelijk gelegen villa trekt vanaf de straatkant direct de aandacht. De vele details die het ontwerp rijk is, springen eruit. De Kempische bouwstijl vindt zijn oorsprong in het Vlaamse Kempenland. De stijl straalt rust en authenticiteit uit.

Kempische bouwstijl

De villa is volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen, zoals baksteen, natuursteen en hout, essentieel bij de Kempische stijl. De karakteristieke stijl wordt verder gekenmerkt door de typische dakkapellen voorzien van natuurleien, de smeedijzeren muurankers, de hardstenen dorpels en lateien en het ontbreken van de overstekken. In de verschillende topgevels zijn ossenoog ramen verwerkt, deze ovalen raampartijen zijn typische kenmerken van de Kempische stijl. Het metselwerk is in kruisverband gemetseld en bevat prachtige vakwerkdetails, zoals hanenkammen, muizentanden en boerenvlechtwerk.

Villa in kempische stijl in Ederveen
Villa in kempische stijl in Ederveen
Villa in kempische stijl in Ederveen
Villa in kempische stijl in Ederveen
Villa in kempische stijl in Ederveen

Dubbele Dudok taatsdeur

Een fijne entree geeft een warm welkom. In de hal met vide is via een massieve, rustieke, eikenhouten trap van Soetendaal Trappen de kelder en de eerste verdieping te bereiken. Smeedijzeren spijlen met een robuuste eikenhouten boven- en onderregel vormen de balustrade. Een dubbele, stalen Dudok taatsdeur van De Rooy Metaaldesign verbindt de hal met de keuken; rank en stoer, minimalistisch en elegant. Mooie deuren completeren de sfeer in iedere woning.  Door het binnenkomend licht lijkt de hal groter.

Villa in kempische stijl in Ederveen

Strak eikenhouten balkenplafond

De woonkeuken is voorzien van een strak eikenhouten balkenplafond. Houten balken geven het interieur karakter. De moderne potkachel brengt naast warmte ook sfeer in de keuken. Hij geeft het interieur een extra gezellige uitstraling.

Het vlammenspel en de warmte kunnen makkelijk in de ruimte worden gericht naar de plek die u wilt. Het kachellichaam kan namelijk worden gedraaid. Absoluut een verlengstuk van de keuken is de veranda. Een plek om optimaal van het buitenleven te genieten met een prachtig zicht op de riante tuin met zwembad. Een grote lichtstraat zorgt hier voor extra daglicht.

Villa in kempische stijl in Ederveen

Duurzame installatie

De woning is voorzien van een duurzame installatie. Er is een lucht/water warmtepomp geïnstalleerd. Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Een zeer energie-efficiënt systeem dat een milieuvriendelijke oplossing biedt voor de verwarming en koeling van de woning en de bereiding van warm tapwater. Bovendien is het gehele schuurdak voorzien van zonnepanelen en afgewerkt met een zetwerk op kleur, wat zorgt voor een strak en gestroomlijnd geheel.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel