Moderne levensloopbestendige villa in Laren

Moderne villa

Laren
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Engel Architecten

Rietgedekte boerderijtjes, glooiende heidevelden en de Gooise schaapskudde. De omgeving van Laren inspireerde kunstenaars al in het verleden. Geen wonder dat dit dorp nu zo in trek is als woonplek. HABÉ realiseerde hier in samenwerking met Engel architecten een prachtige levensloopbestendige villa. Modern, wijds en licht. Geen rietgedekt dak dit keer, maar een strakke afwerking en alles op de begane grond, waardoor de bewoners hier nooit meer weghoeven.

Tot in de puntjes

De buitenkant van de villa is tot in de puntjes afgewerkt. De zwevende veranda is een blikvanger net als het heerlijke prefab buitenzwembad. De zetwerk dakrand zorgt voor een strakke gevelafwerking, waardoor de woning een mooie uitstraling krijgt. Let ook eens op de prachtige Randers Tegl maatstenen gevelstenen bij het keukenraam. Deze gevelstenen hebben een uniek uiterlijk dat lijkt op ouderwetse handgevormde bakstenen, maar met de technische voordelen van nieuwe moderne bakstenen. De waterslagen zijn van microbeton, welke precies in de juiste kleur van de stenen gemaakt zijn.

Vooraanzicht van moderne levensloopbestendige villa in Laren
Moderne levensloopbestendige villa in Laren met zwevende veranda
terras met zwevende veranda van moderne levensloopbestendige villa in Laren
Zwarte badkamer met mozaïek tegels tegen de muur maken deze moderne badkamer helemaal af

Zwevende veranda

Wat opvalt is de zwevende veranda en de enorme raampartij waardoor veel natuurlijk licht de woonkamer invalt. De grote HiFinity schuifpui is elektrisch te bedienen en zorgt voor een naadloze verbinding met de buitenwereld. Er is gekozen voor Triple glas, dit betekend een extra glasplaat en een extra warmte-reflecterende laag (coating) welk beter isoleert dan dubbel glas. In het overstek zitten screens verwerkt en het plafond van de veranda is gesaust in dezelfde kleur als de aluminium dakranden.

Prachtige inbouwkasten en maatwerk kledingkasten in Moderne levensloopbestendige villa in Laren

Opvallende keuzes

Een prachtige gietvloer door de hele ruimte, plafondhoge binnendeuren met onzichtbare kozijnen en platte aluminium plinten. Zomaar wat bijzonderheden die gelden voor de binnenkant van de woning. Zowel in de keuken als in de woonkamer is gekozen voor een akoestisch plafond welke ervoor zorgt dat geluiden niet weerkaatst worden en zo een optimaal leefcomfort creëert. In de keuken is gekozen voor een opvallende bronzen koof voor afzuiging, welke meteen het uitgangspunt is voor de uniek gekozen verlichting.

Zetwerk dakrand van moderne levensloopbestendige villa in Laren

Duurzaam en levensloopbestendig

De woning is levensloopbestendig doordat alles zich op de begane grond bevind, op de  van de technische kamer en een berging na. Deze bevinden zich beiden in de kelder. De woning is verder voorzien van zonnepanelen op het platte dak en aardwarmte als duurzame energiebron. Er is gekozen voor een warmte terugwin installatoe, dit is een vorm van mechanische ventilatie. Het systeem voert vuile lucht af en blaast schone lucht terug in huis. De schone lucht krijgt via een warmtewisselaar de warmte van de vervuilde lucht. Zo zorgt een wtw-installatie voor een gezond binnenklimaat en behaaglijke warmte.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel