Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug

Fenomenale villa

Utrechtse Heuvelrug
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Paul Tesser

Op de Utrechtse heuvelrug, omgeven door groen, vind je deze werkelijk fenomenale villa. Verscholen in het bos, met ultieme privacy en een fraai organisch vormgegeven tuin. In een woord: wauw. Zowel binnen als buiten een pareltje, door HABÉ in samenwerking met architect Paul Tesser tot in perfectie gerealiseerd. Als je het imposante perceel opkomt vallen de wit gestucte gevels van de villa en de rietgedekte kap meteen op.

Bovenaanzicht van fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Fenomenale villa met organische tuin op de Utrechtse Heuvelrug
Toegangspoort en oprit van fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Badkamer met vrijstaand koperen bad en houten lamellen in fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Zicht op de maatkasten en thuisbioscoop vanaf de eetkamer naar de thuisbioscoop in fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug

High-end keuzes

De grote raampartijen en lange gevelstenen aan de voorkant van de woning vergroten het statige karakter van de woning. De buitendeuren zijn bekleed met Western Red Cedar, het neusje van de zalm als het gaat om houten gevelbekleding. De aluminium overstekken ogen strak en zijn onderhoudsvriendelijk.

Als je omhoog kijkt, zie je de prachtige verstelbare lamellen die in de kleur van de kozijnen zijn gemaakt. De aluminium kozijnen zijn voorzien van drievoudig gelaagd glas en de hemelwaterafvoeren zitten onopvallend verwerkt in gevel. De koekoek, de opening in de kelder waardoor daglicht en frisse lucht binnenkomt, is voorzien van een glasplaat zodat blad en vuil niet naar binnen kunnen waaien.

Buitendouche in de tuin van fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug

Organische tuin

Het geheel wordt omsloten door een heerlijke tuin grenzend aan de bosrand. Een buitenzwembad sluit aan op de prachtig organisch vormgegeven vijver. Hierover kan je uitkijken vanaf een van de vele zitplekken in de tuin. Er is gezorgd voor een buitendouche welke zich naast de fraaie tuinkamer bevind. Deze tuinkamer is met recht bijzonder te noemen, want er bevinden zich zowel een sauna als een haard, waar je heerlijk om heen kunt zitten en uit kunt kijken op de prachtige bosrijke omgeving.

Doorkijkje naar de woonkeuken en trap naar boven in fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug

Optimaal leefcomfort

Binnen is al net zo mooi als buiten. De binnenkozijnen zijn plafondhoog, welke de ruimtes perfect tot hun recht laten komen. Er zijn onder andere een riante leefkeuken, ruime zithoeken en een heuse bioscoop met surround sound audio. Deze heeft net als de woonkamer, keuken en eetkamer een akoestisch plafond, wat een optimaal leefcomfort biedt.

De solide betontrappen zijn bekleed met eikenhout. Een daarvan brengt je naar de bovenverdieping, waar je vanuit de slaapkamer door de stalen pui zo de tuin in kijkt. Een voorbeeld van een van de prachtige zichtlijnen vanuit de woning. De andere trap leidt naar de kelder, waar zich de fitnessruimte en de technische ruimte bevinden. Er is gekozen voor een aardwarmtepomp en de ventilatie van het huis is volledig mechanisch.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel