Vooraanzicht van een kubistische villa met gestuukte buitenmuren en zwevende veranda

Kubistische woning met Natuurgevelsteen

Ede
Bouwstijl

Kubistisch

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Marco van Veldhuizen

Aan de rand van Ede, precies waar de Veluwe begint en waar je volledig ontspannen woont vind men de kazerneterreinen. Geen onbeschreven blad, maar een gebied met een rijke historie, omringd door de prachtige natuur. In deze nieuwe wijken kleurt het groen, worden de oude bomen gekoesterd. Er heerst rust, die je door de ideale ligging gemakkelijk verruilt voor het levendige stadsleven. Op deze bijzondere locatie, tegen de bosrand aan, realiseerde HaBé een prachtige, kubistische woning.

Tot in de puntjes

De moderne woning in kubistische stijl is ontworpen door Marco van Veldhuizen en opgetrokken uit natuursteen metselwerk, gestucte gevels, houtwerk en glas. Stoere materialen die de moderne woning een warm karakter geven.

Garage en entree kubistische villa
Zwart strak houtwerk van een garage
Entree kubistische villa met maatstenen metselwerk en houten garage
Kubistische villa met houten lamellen en gevelstenen

Deels zwevende veranda

Aan de achterzijde grenst de woning aan de De Sysselt, een uitgestrekt bosgebied. Hier is een ruim terras aangelegd met een naadloze verbinding naar de deels zwevende veranda. De buitenhaard, verwerkt in Natuurgevelsteen, zal indien nodig extra warmte geven. In de grote schuifpuien is zonwerende beglazing toegepast. Dit zorgt voor optimaal comfort; thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer. Een mooi detail zijn de houten lamellen, bevestigd aan de buitenzijde voor het kozijn.

Zonnepanelen

Op het platte dak zijn, uit het zicht, zonnepanelen gemonteerd. Zonnepanelen associeert men vaak met hellende daken maar ook op een plat dak kunnen ze perfect geplaatst worden. Met behulp van de juiste frames kunnen de zonnepanelen optimaal naar de zon gericht worden en kunt u profiteren van een hoge opbrengt.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel