Kubistische woning met Natuurgevelsteen te Ede

Aan de rand van Ede, precies waar de Veluwe begint en waar je volledig ontspannen woont vind men de kazerneterreinen. Geen onbeschreven blad, maar een gebied met een rijke historie, omringd door de prachtige natuur. In deze nieuwe wijken kleurt het groen, worden de oude bomen gekoesterd. Er heerst rust, die je door de ideale ligging gemakkelijk verruilt voor het levendige stadsleven. Op deze bijzondere locatie, tegen de bosrand aan, realiseerde HaBé een prachtige, kubistische woning.

Stoere materialen

De moderne woning in kubistische stijl is ontworpen door Marco van Veldhuizen en opgetrokken uit natuursteen metselwerk, gestucte gevels, houtwerk en glas. Stoere materialen die de moderne woning een warm karakter geven.

Deels zwevende veranda

Aan de achterzijde grenst de woning aan de De Sysselt, een uitgestrekt bosgebied. Hier is een ruim terras aangelegd met een naadloze verbinding naar de deels zwevende veranda. De buitenhaard, verwerkt in Natuurgevelsteen, zal indien nodig extra warmte geven. In de grote schuifpuien is zonwerende beglazing toegepast. Dit zorgt voor optimaal comfort; thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer. Een mooi detail zijn de houten lamellen, bevestigd aan de buitenzijde voor het kozijn.

Zonnepanelen

Op het platte dak zijn, uit het zicht, zonnepanelen gemonteerd. Zonnepanelen associeert men vaak met hellende daken maar ook op een plat dak kunnen ze perfect geplaatst worden. Met behulp van de juiste frames kunnen de zonnepanelen optimaal naar de zon gericht worden en kunt u profiteren van een hoge opbrengt.

Review Bouwnu.nl

De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10 en plaatste onderstaande review.

Fijne aannemer, zeker aan te bevelen.
Wij hebben in 2017 onze vrijstaande woning door Habe laten bouwen. Dit is allemaal erg soepel verlopen. Habe was onderdeel van een bouwteam, waarin ook de bouwbegeleiding van de architect zat. De samenwerking verliep heel goed en er zijn weinig tegenvallers geweest. Het vakmanschap van werkelijk alle mensen was heel goed en ze waren ook erg vriendelijk. De netheid van de bouwplaats was ook zeer opvallend. Na de oplevering waren er nog wat kleine opleverpuntjes, deze zijn ook allemaal keurig in orde gemaakt zonder dat we daar zelf achteraan moesten gaan. Afspraken worden goed nagekomen. Al met al een hele fijne aannemer die we iedereen kunnen aanbevelen.