Voorzijde van moderne villa in kubistische stijl

Moderne villa in kubistische stijl

Ede
Bouwstijl

Kubistisch

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Marco Veldhuizen

Gerealiseerd aan één van de mooiste straten van Ede, deze moderne villa in kubistische stijl. Aan het einde van de straat bevindt zich de toegang tot de heide en het bos. Je hoeft letterlijk maar de straat uit om de prachtige natuur te bereiken en je woont toch midden in het centrum van Ede. Een uniek plekje in een groene en rustige omgeving!

Natuurgevelsteen

Deze woning is een kenmerkende Marco van Veldhuizen villa. Er is een prachtige combinatie gemaakt van warme materialen. De gevelafwerking heeft veel variatie met eiken hout, stucwerk en Natuurgevelsteen, een stoer accent waarmee de woning een robuuste uitstraling krijgt. De sfeer is doorgetrokken in de aanleg van de tuin en het terras. Zo werd bijvoorbeeld de plantenbak in natuursteen gemetseld en op het terras is het optimaal genieten van een massief gemetselde natuursteen buitenhaard.

Achtertuin van een villa in kubistische stijl met mooie waterpartij met ornament
Strakke zwarte voordeur van een moderne villa in kubistische stijl

Buitengevelisolatie

De gestucte gevels zijn voorzien van buitengevelisolatie, een decennialang beproefd systeem dat bestaat uit een dikke isolatielaag, afgewerkt met een fraaie en duurzame stuclaag. Gevelisolatie beperkt de energievraag van de woning en geeft veel comfort. Aan de zonzijde is zonwerende beglazing toegepast. Dit zorgt voor optimaal comfort.

Zonnepanelen

Er wordt gebruik gemaakt van zonlicht en aardwarmte voor energie. Op het platte dak zijn, uit het zicht, zonnepanelen gemonteerd. Zonnepanelen associeert men vaak met hellende daken maar ook op een plat dak kunnen ze perfect geplaatst worden. Met behulp van de juiste frames kunnen de zonnepanelen optimaal naar de zon gericht worden en kunt u profiteren van een hoge opbrengst.

Zorgeloos en comfortabel

Het woonhuis is deels onderkelderd, waar ruimte is gecreëerd voor een techniekruimte en een berging. Naast een ruime keuken, woonkamer en kantoor is er op de begane grond ook een slaapkamer en badkamer gerealiseerd. Door het complete woonprogramma op de begane grond is het ten alle tijden zorgeloos en comfortabel wonen. De begane grond is voorzien van een akoestisch plafond. Dit plafond is naadloos, strak en glad, mooi en functioneel. De geluidsabsorptie is goed geregeld en een optimale akoestiek is gerealiseerd.

Eiken bloktrap

Tussen de woonkamer en de keuken en de woonkamer en het kantoor zijn houten schuifdeuren geplaatst. Schuifdeuren besparen ruimte en geven de kamer een beetje extra schoonheid. Hierbij is het mogelijk om met één enkele beweging ruimtes samen te voegen, of juist op te delen. Twee gashaarden zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Een eiken bloktrap leidt naar de eerste verdieping, waar drie slaapkamers, een badkamer en toilet zijn gerealiseerd.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel