Riante 2 onder 1 kap woningen in Ede

Riante 2-onder-1 kap woningen

Ede
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Bouwstructuur

Een droomwens van 2 gezinnen: een riante dubbele woning laten bouwen nabij het centrum van Ede. Een uitgelezen kans voor HABÉ,  die in samenwerking met Bouwstructuur deze prachtige 2 onder 1 kap woningen realiseerde. Een prachtig project in een van de meest geliefde buurten van dit dorp nabij de Ginkelse heide. Twee huizen die op elkaar lijken, maar zeker hun eigen charme en details hebben.

Een stoere combinatie

Een blikvanger in de straat met de prachtige donkere gevelstenen en blank Douglashouten gevelbekleding en kolommen. De gevelstenen zijn geplaatst in een speels halfsteensverband en deze vormen een mooi geheel met de antracietkleurige dakpannen. De houten buitenkozijnen zijn gelakt in Ral 7016, een kleur die de huizen een stoere look geeft.

De garage van de rechterwoning heeft een Sectionaaldeur met loopdeur. Dit type garagedeur is opgedeeld in verschillende secties. Door deze panelen kan de deur in een rechte lijn omhoog geduwd worden, hierdoor bespaar je veel ruimte in en om je garage.

Tuinen en woning van riante 2 onder 1 kap woningen in Ede
De riante 2 onder 1 kap woningen in Ede hebben donkere gevelstenen en blank Douglashouten gevelbekleding en kolommen.
Woonkamer met uitzicht op de tuin in in riante 2 onder 1 kap woning in Ede
Badkamer met eiken meubel en inloopdouche in een riante 2 onder 1 kap woning in Ede
De riante 2 onder 1 kap woningen in Ede hebben donkere gevelstenen en zonnepanelen op het dak

Glazen Frans balkon

De tuinen zijn fraai vormgegeven, met diverse heerlijke zitjes en een afsluitbare overkapping. Een fijn plekje om zowel zomers als in de winter te vertoeven. Houten schuifpuien in de achtergevel zorgen voor een mooie overgang van buiten naar binnen.

De huizen zijn voorzien van grote glaspartijen die voor veel licht inval zorgen. Opvallend leuk zijn de Franse balkonnetjes van glas, die de bovenverdieping een speels effect meegeeft. Beide huizen hebben zonnepanelen op het dak.

Kookeiland met marmer in riante 2 onder 1 kap woning in Ede

Fraai interieur

De woningen hebben een ruime leefkeuken met een hoekkozijn. Hier is getracht de kozijnen in de hoek zo slank mogelijk over te laten lopen, wat zich resulteert in optimale lichtinval in deze ruimte. Voor de plafonds is gekozen voor inbouwspots. De luxe badkamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals mooie nisjes in de muren. De zolderkamers hebben een mooie open nok, welke de kamers een ruimtelijk effect meegeeft. Beide woningen hebben een Z-trap met uitkomende bloktreden en stripstalen muurleuningen.

Z-trap met uitkomende bloktreden en stripstalen muurleuningen in riante 2 onder 1 kap woning in Ede

Verschillende keuzes

Kenmerkend voor het rechterhuis zijn de stalen taatsdeuren en de verdiepingstrap met bovenkwart, met treden van eikenhout op keepbomen. Bij een keepboomtrap worden de treden bovenop de trapbomen gemonteerd. Dit is zeer bijzonder en onderscheidend aangezien de treden bij de meeste trappen tussen de trapbomen wordt bevestigd. Optisch liggen de treden strak tegen de muur aan.

Het linkerhuis heeft beneden stompe deuren,  en op de verdiepingen is gekozen voor opdekdeuren. Het verschil is dat een stompe deur volledig in het kozijn valt, in tegenstelling tot een opdekdeur. Een opdekdeur valt namelijk gedeeltelijk op het kozijn vanwege de opdekrand. De dichte trap naar de eerste verdieping in deze woning is een prachtige variant van vurenhout.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel