Rietgedekte villa met bijgebouw in Garderen

Rietgedekte villa met bijgebouw

Garderen
Bouwstijl

Landelijk

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Henk Schuurman

Op een schitterende locatie, in het buitengebied van het pittoreske dorp Garderen, vindt u verscholen in het bos, maar op korte afstand van de dagelijkse voorzieningen, deze unieke rietgedekte woning. Midden in de natuur, maar toch dichtbij de bewoonde wereld realiseerde HABÉ in samenwerking met bouwkundig ontwerpbureau Henk Schuurman dit fantastische project met een geweldig uitzicht. De woning beschikt over een bijgebouw annex gastenverblijf. Van binnen waan je je terug in de tijd doordat er gewerkt is met historische bouwmaterialen.

Luxueus buitenaanzicht

De gevel van deze villa is prachtig gemetseld in een wildverband. Dit type metselwerk wordt vaak toegepast om een ‘effen’ vlak iets te breken en versterkt het natuurlijke, ruwe karakter van baksteen. Een deel van de voorgevel is strak gestuukt, een geslaagde stijlcombinatie. De rieten kap geeft de woning een karakteristieke uitstraling; dit was dan ook een duidelijke woonwens van de bewoners. Voor de gevels van het bijgebouw is gekozen voor zwart gespoten Douglas delen, een mooi contrast ten opzichte van de woning.

Tijdloze esthetiek

Er is bij deze woning gekozen voor houten kozijnen. Deze bieden niet alleen een tijdloze esthetiek, maar brengen ook duurzaamheid, stijl en isolatie met zich mee. Nog zo’n keuze is het bloemkozijn, welke geplaatst is op de gevel, waardoor het kozijn buiten de gevel van de woning uitsteekt. Dit kozijn breekt daarmee de vlakke muur aan de buitenkant van de woning.  Het zorgt binnen als buiten de woning voor een fraai uiterlijk.

Duurzaam

De bovengenoemde houten kozijnen zijn zoals gemeld al een duurzame keuze, ook staan er in het veld naast de woning 52 zonnepanelen die zorgen voor duurzame energie. De bewoners hebben bovendien gekozen voor een aardwarmtepomp. Warmtepompsystemen zijn erg duurzaam en maken gebruik van warmte uit de bodem. Deze bron voor warmte is onuitputtelijk en kosteloos beschikbaar: buitenlucht, en grond- of oppervlaktewater zijn immers altijd toegankelijk.

Rietgedekte villa met bijgebouw in Garderen
Zijaanzicht Rietgedekte villa met bijgebouw in Garderen
Buitenzwembad bij Rietgedekte villa met bijgebouw in Garderen
Klassieke keuken met zicht naar buiten in Rietgedekte villa met bijgebouw in Garderen
Overgang van houten vloer naar Hollandse antieke rode plavuizen.

Historische bouwmaterialen

Binnen is gewerkt met historische bouwmaterialen zoals eiken parket en een combinatie van antieke estrikken plavuizen en Hollandse antieke rode plavuizen. Het bakproces van de gesmoorde plavuizen is uniek en daarom is elke oude plavuis dan ook weer anders. Deze plavuizen zorgen voor een tijdloos, authentiek en karaktervolle sfeer.

Verschil in vloerniveau tussen de keuken en eetkamer, die met een mooie hardstenen trap de 2 ruimtes aan elkaar verbind.

Rustiek gevoel

Verrassend is het verschil in vloerniveau tussen de keuken en eetkamer, die met een mooie hardstenen trap de 2 ruimtes aan elkaar verbind. Er is gewerkt met een oog voor detail, doorgevoerd in het deurbeslag en de prachtige haard. Hierdoor ontstaat er een prachtig rustiek gevoel op de gehele begane grond.

Engelse badkamer met vrijstaand bad en zicht naar buiten

Klassieke Engelse badkamer

De badkamer is ook een blikvanger in dit huis. Het Engelse bad is prachtig voor het raam gepositioneerd en kijkt uit over de mooie tuin en de bossen. Er is gebruik gemaakt van klassieke kranen en het contrast tussen de donkere vloer en het witte bad straalt finesse uit. Een mooie keuze die tijdloos aanvoelt.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel