Rietgedekte villa met geweldig zicht over de Loosdrechtse Plassen

Direct aan de Loosdrechtse Plassen staat deze, exclusief door EVE Architecten ontworpen, rietgedekte villa. De woning biedt een ongekende beleving van wonen aan het water op een adembenemende triple A-locatie, met een betoverend uitzicht over de Plas. HaBé verzorgt het totale project, inclusief de keuken, bar en diverse inbouwkasten. De villa wordt zowel intern als extern gekenmerkt door een open karakter. De vele raampartijen geven fantastisch zicht naar de tuin en het water.

Geslaagde stijlcombinatie

Gestucte gevels en een rieten kap, een geslaagde stijlcombinatie. Specifieke details geven de woning een extra dimensie. Zo is onder andere de voordeur bekleed met eikenhout. De aluminium kozijnen voorzien van structuurlak. De gemetselde plint uitgevoerd als rollaag, hierbij is de lange metselsteen staand verwerkt. Triple en zonwerende beglazing is toegepast. Het betonterras speciaal op kleur gebracht. De afvoeren gemaakt van gepatineerd zink en een hardstenen spekband verwerkt op de overgang stucwerk naar de Douglas gevelbekleding.

Bijgebouw met eigen karakter

Aansluitend aan de woning is een bijgebouw met eigen karakter gerealiseerd, strak, minimalistisch en goed gedetailleerd. De luxe barruimte is er een lust voor het oog. De oude eikendelen ademen, net zoals de openhaard, sfeer en zijn er gebruikt als plafondbekleding. Verder biedt het bijgebouw plaats aan een wellnessruimte met stoomdouche. Direct aangrenzend aan het bijgebouw en de woning bevind zich de ruime luxueuze veranda, volledig af te sluiten door glazen vouwwanden. In de veranda is een Home Fires braai ingebouwd, een combinatie van keuken en openhaard, deze braai garandeert gezelligheid en sfeer. In het verandaplafond zijn vlakke inbouw terrasverwarmers geplaatst. Behalve de luxe villa met veranda en het bijgebouw bevind zich op het perceel aan de waterzijde een botenhuis, deze is door HaBé volledig gerenoveerd.

Zeer hoog afwerkingsniveau

Het afwerkingsniveau van de villa is van zeer hoge kwaliteit. Op de begane grond is een eiken parketvloer in visgraatmotief gelegd. Verschillende inbouwspots en speakers zijn verwerkt in het stucplafond. Stalen taatstdeuren verbinden de verschillende ruimtes. Rondom de tunnelhaard op gas in de woonkamer is leerbehang aangebracht. De stompe binnendeuren zijn voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten. De inrichting is geweldig uitgevoerd door Maison Manon, met warme kleuren en materialen. Een eiken Z-trap leidt naar de eerste verdieping, waar verschillende ruime slaapkamers zijn gerealiseerd. Deze verdieping is, net als de begane grond en tweede verdieping, voorzien van een eiken parketvloer. De gekoppelde Velux dakramen op de zolderslaapkamer bieden een groots uitzicht op de Plassen.

Domotica systeem en luchtwarmtepomp

De gehele woning is voorzien van een Domotica systeem. Domotica verzorgt de communicatie tussen de elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het stil en op de achtergrond, het wooncomfort en leefcomfort verhoogd. De villa wordt verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp in combinatie met een WTW (Warmte Terug Win) systeem. Een luchtwarmtepomp verwarmt het woonhuis met behulp van de buitenlucht. Met de warmtewisselaar wordt de restwarmte uit warm (douche)water benut. Een luchtwarmtepomp werkt zeer energiezuinig, omdat het grootste deel van de energie die nodig is uit de buitenlucht komt.

Bouwteam

Deze villa is gerealiseerd in een bouwteam, waarbij de betrokkenen vanaf het begin samenwerken, om tot het beste resultaat van de beoogde woning te komen. De opdrachtgever beoordeelde ons op Bouwnu.nl met maar liefst een 10.0 en plaatste onderstaande review.

    Top bouwer
    Prima bedrijf welke zijn afspraken na komt; goede ondernemers met goede medewerkers en prima onderaannemers.