Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen

Rietgedekte villa met geweldig zicht over de Loosdrechtse Plassen

Loosdrechtse Plassen
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

EVE Architecten

Natuur en watersport komen samen op en aan het water van de Loosdrechtse Plassen. Bijzonder vogels, planten en de polders maken het uitzicht meer dan de moeite waard. En zowel in de zomer als winter is er van alles te doen voor vaarders, wandelaars en – met een beetje geluk – schaatsers. Hier wonen is natuurlijk top. Zeker als je ook nog eens een eigen woning laat bouwen die helemaal naar jouw wensen is ontworpen. Deze traditioneel gebouwde villa past perfect binnen de omgeving, met haar rieten kap, matgeglazuurde leipannen, witgestucte gevels en gevelbekleding van zwart gewolmaniseerd larikshout. De woning werd ontworpen door EVE Architecten.

Fantastisch zicht door vele raampartijen

De woning biedt een ongekende beleving van wonen aan het water op een adembenemende triple A-locatie, vanuit iedere ruimte in het huis kijkt men uit op het water, met als hoogtepunt de tuinkamer met speciale pui die helemaal open kan. HaBé verzorgde het totale bouwproject, van sloop tot oplevering, inclusief de keuken, bar en diverse inbouwkasten. De villa wordt zowel intern als extern gekenmerkt door een open karakter. De vele raampartijen geven een fantastisch zicht naar de tuin en het water.

Geslaagde stijlcombinatie

Gestucte gevels en een rieten kap, een geslaagde stijlcombinatie. Specifieke details geven de woning een extra dimensie. Zo is onder andere de voordeur bekleed met eikenhout. De aluminium kozijnen voorzien van structuurlak. De gemetselde plint uitgevoerd als rollaag, hierbij is de lange metselsteen staand verwerkt. Triple en zonwerende beglazing is toegepast. Het betonterras speciaal op kleur gebracht. De afvoeren gemaakt van gepatineerd zink en een hardstenen spekband verwerkt op de overgang stucwerk naar de Douglas gevelbekleding.

Bijgebouw met eigen karakter

Aansluitend aan de woning is een bijgebouw met eigen karakter gerealiseerd, strak, minimalistisch en goed gedetailleerd. Dit bijgebouw verdient speciale aandacht, de luxe barruimte werd strak ingericht met een groet hoeveelheid luxe en is een lust voor het oog. Als plafondbekleding werd gekozen voor eikenhout. De oude eikendelen ademen, net zoals de openhaard, sfeer.

Heerlijke wellnessruimte

Verder biedt het bijgebouw een heerlijke wellnessruimte met stoomdouche en een praktische bijkeuken. Direct aangrenzend aan het bijgebouw en de woning bevind zich de ruime luxueuze veranda, volledig af te sluiten door glazen vouwwanden. In de veranda is een Home Fires braai ingebouwd, een combinatie van keuken en openhaard, deze braai garandeert gezelligheid en sfeer. De binnenruimte werd extra comfortabel gemaakt met plafondverwarming. Behalve de luxe villa met veranda en het bijgebouw bevind zich op het perceel aan de waterzijde een botenhuis, deze is door HABÉ volledig gerenoveerd.

Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen
Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen
Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen
Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen
Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen

Zeer hoog afwerkingsniveau

Het afwerkingsniveau van de villa is van zeer hoge kwaliteit. Waar het exterieur een traditionele inslag kreeg, werd voor het interieur gekozen voor een moderner ontwerp. We zien een combinatie van hout en staal, bijvoorbeeld in de deuren. De voordeuren zijn gemaakt van eikenhout, terwijl de stalen taatsdeuren de verschillende ruimtes met elkaar verbinden. De stompe binnendeuren zijn voorzien van verdekte scharnieren en magneetsloten.

Enkele deuren beschikken over een modern snufje: ze worden aangestuurd via fingerprint. Ze kunnen dus op slot gedaan worden zonder sleutel. De eikenhouten parketvloer in visgraatmotief past er uitstekend bij. Deze wordt afgewisseld met grootformaat keramische tegels. Als opvallend accent is er op de tunnelhaard/tv-wand gebruik gemaakt van luxueus leder van Alphenberg. Verschillende inbouwspots en speakers zijn verwerkt in het stucplafond.

Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen

Eiken Z-trap

De inrichting is geweldig uitgevoerd door Maison Manon, met warme kleuren en materialen. Een eiken Z-trap leidt naar de eerste verdieping. Op de twee bovenverdiepingen vinden we vijf slaapkamers met elk een eigen badkamer. Iedere slaapkamer kreeg een hoteloplossing met eigen badkamer en  kastenwanden, maar de master bedroom kreeg een extra: een grote inloopkast en badkamer. Net als op de begane grond zijn deze verdiepingen voorzien van een eiken parketvloer. Ook alle slaapkamers bieden een betoverend uitzicht over de plas.

Rietgedekte villa bij de Loosdrechtse Plassen

Domotica systeem en luchtwarmtepomp

De gehele woning is voorzien van een Domotica systeem. Domotica verzorgt de communicatie tussen de elektrische toepassingen in en om de woning. Domotica bestuurd diverse functies zoals verwarmen, ventileren, verlichten, alarmeren en televisie kijken. Dit gebeurt flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat de bewoners past. Het grote voordeel van een Domotica systeem is dat het stil en op de achtergrond, het wooncomfort en leefcomfort verhoogd.

De villa wordt verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp in combinatie met een WTW (Warmte Terug Win) systeem. Een luchtwarmtepomp verwarmt het woonhuis met behulp van de buitenlucht. Met de warmtewisselaar wordt de restwarmte uit warm (douche)water benut. Een luchtwarmtepomp werkt zeer energiezuinig, omdat het grootste deel van de energie die nodig is uit de buitenlucht komt.

The Art of Living

Er volgde een mooie reportage in The Art of Living 1-2020.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel