Strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek

Strakke villa met vlakke dakpannen

Langbroek
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Building Design Architectuur

In een afwisselend landschap van weiden en bossen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijn ligt de plaats Langbroek. Dit dorp valt onder de gemeente Wijk bij Duurstede, ook wel “kastelen gemeente” genoemd. In deze landelijke omgeving hebben wij, naar het ontwerp van Building Design, deze eigentijdse strakke villa gerealiseerd. De wensen van de opdrachtgever waren onder andere een carport, ingebouwde horren en screens en een heerlijke veranda met twee lichtstraten en een open haard waar vele avonden buiten van genoten kan worden.

Opvallende boeilijsten en gevelbekleding

De opvallende zinken boeilijsten geven de gevel van de woning een robuuste uitstraling. Boeilijsten, ook wel “windveren” genoemd, worden voornamelijk gebruikt om dakranden en dakgoten af te werken. Zink is ook nog eens een onderhoudsvrije keuze, met een langere levensduur dan soortgelijke materialen. De aluminium puien dragen bij aan het strakke en onderhoudsvriendelijke design van de woning, net als de Red Cedar gevelbedekking. Dit soort hout beschikt over een fraaie structuur en heeft een rustige uitstraling doordat het weinig noesten bevat.

Vlakke dakpannen

Opvallend zijn ook de vlakke antracietkleurige dakpannen. De eigenaren van de woning waren op zoek naar een moderne en strakke afweking van de woning, daar werken deze type dakpannen zeker aan mee. Een deel van de zonnepanelen liggen ook op deze vlakke dakpannen. De rest van de zonnepanelen bevinden zich op het platte deel van het dak.

Gevelstenen

Voor een chique uitstraling werd gekozen voor Hilversums formaat gevelstenen. Baksteenformaten zijn veelal vanuit praktische overwegingen ontstaan. De Hilversumse variant verschilt in breedte en lengte van andere standaard Waalformaat bakstenen, ze zijn met hun afmeting namelijk langer en smaller. Dit langformaat zorgt voor een grandioos lijnen effect in de gevel. Een slim gebruik van contrastkleuren zorgt dat de gevelstenen mooi aansluiten bij de rest van de woning.

Zicht vanaf de weg op Strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek
Strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek
Veraanzicht van Strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek met tuin
Moderne badkamer met vrijstaand bad in Strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek
eetkamer met eiken tafel en ronde lampen in strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek

Een strakke binnenkijker

Het eerste wat binnen opvalt, is de rust en ruimte die de woning uitstraalt. Een heerlijke lichte living waar gebruik van lichte en gladde materialen afgewisseld met stoere roestkleurige tegels en elementen van staal en hout. De mooi vormgegeven binnenhaard maakt de woonruimte compleet.  De stalen taatsdeuren verbinden de woonkamer met de hal, waar een je tegen een andere blikvanger aanloopt: een trap van beton die leidt naar de verdieping met onder andere de heerlijk ruime badkamer.

Wellness met sauna in strakke villa met vlakke dakpannen in Langbroek

Badderen in stijl

De badkamer is wederom een pronkstuk. Hier kozen de bewoners voor een vrijstaand bad met een vrijstaande kraan welke gepositioneerd is voor het prachtige raamwerk, waardoor je uitkijkt over het riante perceel. Uniek zijn de lamellen die in het glas zitten. Dit biedt zonwering, privacy en hygiëne dankzij het afgesloten en stofvrije systeem. Licht en warmte zijn hiermee makkelijk te reguleren en daardoor direct energiebesparend.

Strakke villa met vlakke dakpannen en zonnepanelen in Langbroek

Energiebesparing

Naast zonnepanelen en lamellen in glas hebben de bewoners gekozen voor een lucht-warmtepomp, een duurzaam en tevens zuinig alternatief voor een cv-ketel. Bij een lucht-lucht warmtepomp wordt de warmte uit de lucht gehaald door middel van een ventilator, en verspreidt deze over de binnenruimte. De werking van een lucht-lucht warmtepomp kan overigens ook gebruikt worden om ruimtes af te koelen.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel