Vrijstaande woning in Barneveld

Energieneutraal woonhuis met moderne elementen

Barneveld
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Bouwstructuur

Op een fantastische woonlocatie, aan de rand van Barneveld, realiseerde HABÉ een energieneutraal woonhuis. Vanuit de achtertuin kijkt men prachtig vrij weg en is het optimaal genieten van rust, privacy en natuur. Niet alleen de woonlocatie is geweldig, ook de woning, ontworpen en geconstrueerd door Bouwstructuur, is uniek.

Buitengevelisolatie

De gevels zijn voorzien van buitengevelisolatie, een decennialang beproefd systeem dat bestaat uit een dikke isolatielaag, afgewerkt met een fraaie en duurzame stuclaag. Gevelisolatie beperkt de energievraag van de woning en geeft veel comfort. Er is gekozen voor houten kozijnen met composiet dorpels en een vlakke pan.

Aan de zuidzijde is verdiept tussen de pannen een pv-installatie gemonteerd. Het grootste voordeel van zonnepanelen is de besparing die het oplevert. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. De entree is net als het dakkapel bekleed met strak aluminium zetwerk. Aluminium is hiervoor een zeer geschikt materiaal, het is gekozen omdat het een onderhoudsvrije, weerbestendige en lichte oplossing is.

Vrijstaande woning in Barneveld
Vrijstaande woning in Barneveld
Vrijstaande woning in Barneveld
Vrijstaande woning in Barneveld
Vrijstaande woning in Barneveld

Eiken pergola

Op de begane grond is een driezijdige gashaard geïnstalleerd. De gaskachel biedt aan drie zijden zicht op het vlambeeld en zorgt voor de beste sfeer en warmte. Grote schuifpuien verbinden de woonkamer met het terras. Automatisch straalt er meer licht de woning in en een schuifpui geeft een ruimer gevoel. Het terras is voorzien van een riante, een op maat gemaakte, eiken pergola. Eiken is robuust en ijzersterk. Door middel van het pergoladoek is er een aangename buitenruimte te creëren. Onder deze terrasoverkapping is het dan optimaal genieten van het buitenleven.

Vrijstaande woning in Barneveld

Glazen balustrade

De trap naar de eerste verdieping is een dichte eiken onderkwart trap op keepbomen in Z-model. Een Z-trap is een trap waarbij het stootbord, in plaats van haaks, schuin op de trede wordt geplaatst. Hierdoor vormen het stootbord en de trede een ‘Z’. Als elegant alternatief voor een hekwerk is er gekozen voor een glazen balustrade. Een glazen balustrade is minimalistisch en heeft een ruimtelijke uitstraling. Bij uitstek past glas dan ook in een modern interieur.

Vrijstaande woning in Barneveld

Aardwarmtepomp

De woning wordt verwarmd door middel van een aardwarmtepomp in combinatie met een WTW (Warmte Terug Win) systeem. Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, is een thermische energie uit de aarde. De energie wordt gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil in het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Warmte uit de aardbodem is een duurzame vorm van energie en een milieuvriendelijk alternatief voor het verbranden van aardgas.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel