Woning met garage in Zeist

Duurzaam droomhuis met karakter

Zeist
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Marcel de Ruiter

Vrij wonen tussen bos en hei. De opdrachtgevers van deze woning met garage, maakte gebruik van de unieke kans om hun eigen droomhuis te realiseren op een gewilde locatie in de nieuwe wijk Kerckebosch in Zeist. Een unieke kavel, door de aanwezige oude bomen en stuifduinen, direct gelegen aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Architect Marcel de Ruiter zette zijn creativiteit in en ontwierp een prachtige villa met een hoog niveau qua architectuur.

Moderne architectuur

Een heerlijke vrijstaande villa met een eigen karakter en in balans met de natuurlijke omgeving. Waarbij moderne architectuur gecombineerd is met het gebruik van natuurlijke materialen. De entree- en garagedeur zijn bekleed met eikenhout, wat zorgt voor warmte en rust.

Fraaie gevel

Door met een dunne voeg terugliggend en stootvoegloos te metselen, is de voeg, mede door schaduwwerking, esthetisch ondergeschikt gemaakt aan de metselsteen. Het aanzicht van de gevel wordt minimaal door de voeg beïnvloed. Het resultaat is een fraaie gevel met karakter.

Woning met garage in Zeist
Woning met garage in Zeist
Woning met garage in Zeist
Woning met garage in Zeist
Woning met garage in Zeist

Rieten dakbedekking

Het rieten dak, verzorgd door Rietdekkersbedrijf H. van Ginkel, geeft het pand extra allure. Met deze eeuwenoude vorm van dakbedekking is een luxe, warme en stijlvolle uitstraling gecreëerd. De authenticiteit van de woning wordt door het gebruik van dit natuurlijke materiaal optimaal vervuld.

Woning met garage in Zeist

Energiezuinig

De woning is gedeeltelijk onderkelderd, energiezuinig en op zeer hoog niveau afgewerkt. Een kelder geeft voor een relatief lage investering een enorme hoeveelheid meer ruimte. Naast de wijnkelder en thuisbioscoop bevind zich in de kelder ook de technische ruimte, hier is een warmtepomp geplaatst. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst. De pomp kan een huis verwarmen en koelen op een energiezuinige manier en zorgen voor warm tapwater.

Woning met garage in Zeist

Inpandige veranda

Bij mooi weer is het genieten onder de inpandige veranda. Net als binnen zijn hier de speakers onzichtbaar, deze zijn volledig weggestuct in het plafond. Maar ook bij minder weer is het hier goed toeven. De terrasverwarmers zijn ingebouwd in het plafond en er is een open buitenhaard geplaatst.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel