Moderne villa met rietgedekte kap in Soest

Nieuwbouw moderne villa met rietgedekte kap

Soest
Bouwstijl

Modern

Type werk

Nieuwbouw

Architect

Building Design Architectuur

Deze nieuwbouw villa in Soest heeft een bijzondere moderne uitstraling en tegelijkertijd ook iets landelijks over zich. De combinatie tussen de strakke lijnen van de voorgevel en de rietgedekte kap maken de villa tot een bijzondere verschijning. We zijn via de binnenhuisarchitect in contact gekomen met de opdrachtgever van deze moderne villa in Soest. Na een aanbestedingstraject mochten wij uiteindelijk beginnen met de bouw.

Moderne villa met rietgedekte kap in Soest. Het bijzondere van deze moderne woning is de combinatie tussen natuurlijke materialen, zoals het riet en de moderne elementen, zoals het glas, de gestucte buitenwanden en het gepatineerde zink.
Eetkamer met zicht op de bosrijke tuin in de moderne villa met rietgedekte kap in Soest
Moderne villa met rietgedekte kap in Soest
Toegangspoort met huisnummer van moderne villa met rietgedekte kap in Soest
Vrijstaand ligbad met zicht naar buiten in moderne villa met rietgedekte kap in Soest

Het bouwproces van de moderne villa

De klant heeft de woning samen met Building Design Architectuur ontworpen. Tijdens het project hebben wij de klant geadviseerd en de plannen geoptimaliseerd. Er is bijvoorbeeld meegedacht over de materiaalafwerking. In overleg met de klant en de binnenhuisarchitect hebben wij gewerkt en gebouwd. Met een prachtige moderne villa als eindresultaat.

Toegangspoort naar moderne villa met rietgedekte kap in Soest

Specifieke kenmerken van villa met rietgedekte kap

Het bijzondere van deze moderne woning is de combinatie tussen natuurlijke materialen, zoals het riet en de moderne elementen, zoals het glas, de gestucte buitenwanden en het gepatineerde zink. Aan de zuidzijde van de woning is zonwerende beglazing gebruikt voor extra wooncomfort.

Een ander bijzonder deel is de bijna zwevende trap van eikenhout die geweldig combineert met de beton ciré vloer. Daarnaast zorgt de open nok van de rietgedekte villa voor een natuurlijke overloop tussen binnen en buiten.

Doorkijkje naar de woonkamer met gashaard in de moderne villa met rietgedekte kap in Soest.

Bouwproject video

Om een goede impressie te krijgen van de bouw van de villa heeft de huidige eigenaar een video laten maken van het gehele bouwproject. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Fenomenale villa op de Utrechtse Heuvelrug
Bertus van Ginkel, eigenaar van HABÉ

Meer weten?

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal. Graag vertellen we meer over ons bedrijf.

Bertus van Ginkel