Bouwen statige landhuizen in landelijke stijl

Op het landgoed De Lieskamp in Wageningen mochten wij drie prachtige traditionele landhuizen bouwen in een landelijke stijl. De voormalige boerderij die er stond is eerst afgebroken om er vervolgens met de bouw van de landhuizen te kunnen beginnen. De landhuizen zijn omgeven door prachtige weilanden en vergezichten, die de landelijke uitstraling van de huizen extra versterken. Door het bijzondere raamwerk aan de achterzijde van elk van de huizen, is elke binnenruimte voorzien van natuurlijk lichtinval. De symmetrische en traditionele vormgeving van de huizen zorgen voor een harmonieuze uitstraling en tegelijkertijd geeft het de huizen allure.

Bijzondere kenmerken van de drie statige landhuizen

De huizen zijn voorzien van bijzondere elementen, die het vakmanschap van ons werk extra benadrukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de topgevel met gemetselde oortjes. Daarnaast zorgen de dakkappellen aan weerszijde van het huis voor extra woonruimte op de bovenverdieping en benadrukken de donker blauwe raamluiken nogmaals de landelijk stijl. Deze landelijke stijl in combinatie met de moderne elementen van het huis zorgen voor een levendig spel tussen nostalgie en een eigentijdse uitstraling.

Succesvol bouwen van landhuizen op De Lieskamp

3G is de initiatiefnemer geweest van dit project in Wageningen. Samen met Henk Schuurman, de architect, hebben wij verder het bouwplan ontworpen. Na een succesvol bouwtraject konden alle drie de huizen in de verkoop bij de makelaar, tot groot genoegen van de huidige bewoners. Het contact tussen alle betrokken partijen liep voorspoedig. De gehele indeling is naar wens van de kopers uitgevoerd, waarin het persoonlijk contact centraal stond. Een resultaat om trots op te zijn.