Duurzame metamorfose naar zeer energiezuinige villa

Op een prachtige plek in Veenendaal kochten de huidige bewoners een gedateerde villa. Via hun makelaar, Wistik Zonnenberg, kwamen zij met ons in contact. De klant had de wens de villa te moderniseren, verfraaien en verduurzamen, zodat een hoger wooncomfort kon worden behaald. Maar op welke wijze dit effect behaald kon worden was nog geen inzicht. De klant is door ons geadviseerd en in samenwerking met hen hebben wij het plan voor de metamorfose van de villa opgezet.

De weg naar een behaaglijk leefklimaat

De bestaande buitenmuren zijn intact gebleven, hierover heen is een isolatiesysteem gezet en stucwerk aangebracht. Zo ontstaand een zogenoemde warme constructie. Hoewel er in eerste instantie gedacht werd om nieuwe houten kozijnen te plaatsen, is er gekozen voor aluminium kozijnen.  Dit levert een strakker design en straalt allure uit in combinatie met het stucwerk. Nog een voordeel, het is onderhoudsarm.

Ook werd een Sedumdak aangelegd. Dit bijzondere dak gaat prachtig op in de groene omgeving. Een groendak verlegd de levensduur van het dak, vertraagd de afvoer van regenwater, reduceert het energieverbruik, zorgt voor een goede isolatie van geluid en zorgt voor toename van biodiversiteit.

Alle binnenwanden zijn glad gestuct. De badkamer is aangepast naar de wensen van de opdrachtgever, er is gebruik gemaakt van de moderne materialen van deze tijd.

De woning is zeer goed geïsoleerd; rondom voorzien van triple (driedubbel) beglazing en vloer-, buitenmuur- en dakisolatie. Dit alles zorgt voor een behaaglijk leefklimaat en een besparing op de energienota. Deze duurzame metamorfose heeft een prachtige ‘nieuwe’ villa op de kaart gezet.