Rietgedekt landhuis met bijgebouw van potdekselwerk

Op een prachtig stuk land in Renswoude mochten wij met de bouw van dit prachtige rietgedekte landhuis beginnen. De bestaande schuren werden eerst afgebroken, zodat het vrijstaande landhuis tevoorschijn kon komen. Elke bezoeker van dit landhuis krijgt een indrukwekkend welkom, dankzij de ruime binnenplaats met een prachtig bewerkte fontein en grijs kiezel grind op de grond. Daarnaast zorgt het rieten dak ervoor dat het landhuis bijzonder goed past in de landelijk omgeving die het huis omringd. Eén van de bijgebouwen van het rietgedekte landhuis is gebouwd door middel van potdekselwerk in combinatie met schoonmetselwerk. De combinatie van het rieten dak met het potdekselwerk geeft een romantische en natuurlijke uitstraling.

Niet alleen buiten, maar ook de binnenkant van het landhuis is indrukwekkend vormgegeven. Een bijzonder element wat wij graag willen toelichten is de rechte steektrap met gebogen binnenboom. Doordat de trap naar beneden toe uitloopt, geeft het de entree een luxueuze uitstraling. Vervolgens maakt de laagpolige traploper het plaatje helemaal compleet.

Vakmanschap staat centraal is dit landhuis met rieten dak

Het landhuis kenmerkt zich door de rieten dakbedekking. Een rieten dak is een luxe onderdeel van vele villa’s en landhuizen in het hogere segment. Naast het exterieur en delen van het interieur, zoals de trap en de kamer en suite deuren, hebben wij ook het hekwerk inclusief de gemetselde poeren verzorgd.

Een rietgedekt landhuis als eindresultaat

De initiatiefnemer van dit project is Drie-G Vastgoed & Projectontwikkeling geweest. Vervolgens hebben wij samen met de architect Henk Schuurman het plan ver ontwikkeld. De huidige bewoner is via gerealiseerde bouw in contact met ons gekomen. In samenwerking met hen is het bouwplan aangepast naar de specifieke wensen van de bewoners met dit prachtige landhuis als eindresultaat.