Schuurwoning met rieten kap in Stoutenburg-Noord

Je eigen droomhuis realiseren is natuurlijk ideaal. Heeft u een kavel in bezit en wilt u daar een nieuwbouwwoning op realiseren? Dan bent u bij HaBé op het juiste adres. Het grote voordeel van nieuwbouw is dat u veelal de vrijheid heeft om alles zelf te bepalen. Dit deden de eigenaren van deze villa in Stoutenburg-Noord, een buurtschap in de gemeente Amersfoort. Via internet kwamen zij met HaBé in contact en werden de plannen besproken. In een vroeg stadium werd het bouwteam gevormd, welke leidde tot een nauwe samenwerking met korte lijnen met als resultaat een prachtige schuurwoning, volledig naar wens van de opdrachtgevers.

Karakteristieke landelijke hoofdvorm

De woning is ontworpen door Van Middendorp Bouwkundig teken- en adviesbureau en heeft een heldere opzet. Het hoofdvolume bestaat uit een karakteristieke landelijke hoofdvorm met een rieten kap. Ter plaatsen van de entree is een verbijzondering toegepast in de vorm van een kader. Dit kader loopt door, waardoor een overdekte buitenruimte is gecreëerd. De veranda met schuine belijning en eiken kolommen is een aangename buitenplek om te ontspannen en om te genieten van het buitenleven.

Connectie in- en outdoor

Exact uitgelijnd en aansluitend met de entree aan de zuidzijde is in het hellende dak een lichtstraat geplaatst. Dit zorgt in de centrale hal voor een overdaad aan licht en biedt dagelijks een ontmoeting met de steeds wisselende wolkenluchten. Zowel van noord naar zuid als van oost naar west zijn er in het ontwerp van de woning doorzichten gerealiseerd, wat een bijzonder sterke connectie tussen in- en outdoor, interieur en tuin oplevert.